tabaraPrintre fotbaliștii care s-au despărțit amiabil de „Bătrâna Doamnă” se numără și Ionel Țabără. Fundașul împrumutat de la FC Botoșani consideră că nu mai are rost să rămână la club, atâta timp cât la condu­cerea sa se află: „Un domn cu pălărie care nu are bani pentru a susține activitatea unei echipe de fotbal”.
Totodată, fotbalistul e dezamăgit de căpitanul „alb-roșiilor”, care, în opinia lui, a avut interes să treacă de partea pseudo-patronului. „Sunt o persoană verticală, care a ales să fie solidar cu cei care au ținut în viață acest club în momentele sale critice. Aceștia sunt antrenorul Eugen Trică și fotbalistul Bogdan Apostu. Lor și bineînțeles oamenilor de afaceri sensibilizați de ei, printre care domnul Blidar, le datorează UTA evitarea colapsului  încă din luna noiembrie a anului trecut. Pe de altă parte, nu mă pot lăsa umilit de o persoană care are numai pretenții de la angajații săi, fără a-i plăti conform contractelor de muncă. Cu toții ne-am fi dorit să facem mai multe puncte în toamnă, dar, credeți-mă, la  ce condiții am avut, s-au acumulat și așa destule. La 23 de ani am toată cariera în față, vreau să-mi fac meseria la un club condus de oameni de fotbal, care atunci  când cer și oferă ceva în schimb. Mi-e teamă că UTA va avea mari probleme să supraviețuiască cu Adi Marțian la conducere, pentru simplul fapt că dânsul nu are bani să plătească datoriile și să susțină activitatea curentă”, consi­deră fundașul care a fost titular de bază la UTA până s-a accidentat, în prima parte a disputei cu Bistrița.
Revenind la atitudinea lui George Neagu, considerată suspectă în ultimele zile, Țabără l-a atacat destul de dur pe căpitanul arădenilor: „Sunt foarte dezamăgit de el. La un moment dat, am stabilit cu toții să mergem cu antrenorul Trică, dar el a ținut să ne reamintească că acesta este demis încă de la data de 11 noiembrie. Îmi amintesc că la acea dată nici el nu a dorit să accepte această decizie, dar acum s-a întors cu 180 de grade. Îmi pare rău că s-a vândut, sau, poate, nu are unde să joace în conti­nuare și atunci îl înțeleg. Eu o să-mi găsesc o altă echipă, chiar aștept ca domnul Șfaițer să mă trimită altundeva în Liga a III-a. La UTA mi-am făcut datoria, nu cred că mi se poate reproșa ceva”, a adăugat fostul „textilist”.
Acesta a renunțat la 3.800 de euro, adică restanțele sale salariale de la UTA, numai pentru a-și primi actele în mână. „La vârsta mea e foarte important să am cât mai multe meciuri în picioare, dar și să am condiții de performanță. Regret că las în spate niște suporteri minunați, pe care îi rog să rămână până la final alături de acest club, indiferent când va fi acest final”, a încheiat Ionel Țabără.

Recomandările redacției