Ionel Voicu, interimar la conducerea CFR, până la alegerea noului director

0
251

cfrNoul Consiliu de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate ‘CFR’ l-a desemnat pe Ionel Voicu, director general adjunct Proiecte Europene, în funcția de director general interimar al companiei, în locul lui George Micu, până la finalizarea procedurii de selecție a noului director, conform prevederilor ordonanței privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Potrivit unui comunicat al CFR, remis luni AGERPRES, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a numit noul Consiliu de Administrație a cărui componență este alcătuită din Ovidiu Puțura — secretar de stat în Ministerul Justiției, Ovidiu Petrișor Artopolescu — membru al consiliului de supraveghere al Transelectrica, Mircea Popa — secretar general, Departamentul pentru Energie, Florin Luca — consultant financiar, și Constantin Sebeșean — manager privat.

În ceea ce îi privește pe Victor Cionga — managing partner la AZ Capital Advisors, și George Ciobănașu — auditor financiar, selectați și ei ca membri în CA al CFR, aceștia nu au fost de acord cu drepturile aferente acestei funcții, îndeosebi cele financiare, pe care le-au considerat prea mici în raport cu obligațiile. În aceste condiții, cei doi au refuzat semnarea contractului.

Ovidiu Puțura a fost numit președinte al Consiliului de Administrație.

Membrii CA al CFR au fost evaluați și validați de consorțiul de consultanți ai PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants, D&B David și Baias și George Butunoiu Group.

În prezent, Consiliul de Administrație este statutar și funcționează conform legii, se menționează în comunicatul CFR. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.