Pentru a doua oară de când a venit la UTA, Badea se află față în față cu echipa la care a cunoscut cele mai mari satisfacții ca fotbalist: un event în sezonul 2003-2004 plus alte două Cupe ale României, în 2001 și 2005. Tehnicianul argeșean nu-și reneagă trecutul dar afirmă că nu se lasă influențat de acesta în meciul de azi: „Dinamo face parte din viața mea, acest lucru nu se poate schimba, este o istorie în spate, însă viața de antrenor m-a făcut să înțeleg că există doar profesionalismul și să faci maxim pentru clubul la care activezi. N-aș putea spune că este un meci special decât prin prisma a ceea am trăit aici la UTA și trăiesc în continuare.“

Badea  comentat și situația în care se află Dinamo și, invitat să se pună în locul lui Dusan Uhrin jr, a declarat: „Evident că m-aș gândi la meciurile de baraj, e normal să fie așa, dar în același timp nici nu aș periclita un meci cu un eșec care să dea moralul în jos echipei și să atac cu un moral scăzut acele meciuri de baraj. Dar este o chestiune utopică.“

Cehul de pe banca echipei din „Ștefan cel Mare“ a evitat la rândul său să dea indicii foarte clare despre cum va aborda partida din această seară: „Jucătorii care vor intra pe teren în acest ultim meci trebuie să îmi arate tot ce au mai bun. Ne-am pregătit și de această dată pentru a face un joc bun. Suntem concentrați, dovadă că am câștigat meciul trecut în 10 oameni“ a declarat Uhrin pentru site-ul oficial al clubului unde activează.

În precedenta partidă dintre UTA și Dinamo, desfășurată pe 13 februarie, scorul a fost 0-0 deși „câinii“ au evoluat o bună bucată de vreme cu doi oameni mai puțin. Atunci Badea a acuzat starea terenului precum și faptul că nu a avut timp să pregătească un scenariu tactic care să combată o apărare supraaglomerată a adversarului. Pe banca adversarilor nu stătea însă Dusan Uhrin jr. ci Flavius Stoican.

Ca antrenor, Badea are 11 partide disputate împotriva lui Dinamo, contabilizând 3 victorii, 5 egaluri și 3 înfrângeri. Succesele le-a obținut pe când antrena FC Argeș (5-2 în 2009), Universitatea Cluj (2-1 în 2011) și FC Brașov (2-0 în 2012).

Pe Dusan Uhrin jr. Badea însă n-ar reușit să îl învingă niciodată. În 4 meciuri are două remize și două înfrângeri. Ultima înfrângere a fost însă, paradoxal, una „de succes“. În semifinalele Cupei României din sezonul precedent, Astra pierdea meciul retur cu Dinamo (0-1 la București) însă giurgiuvenii conduși de Badea se calificau în finală după executarea penalty-urilor deoarece în tur, când pe banca Astrei se află încă Eugen Neagoe, câștigaseră la rândul lor cu 1-0.

Partida dintre Dinamo și UTA începe la ora 20.30 și, pentru cei care nu o pot viziona, evoluția scorului și punctarea celor mai importante faze, poate fi urmărită pe site-ul nostru în formatul live text.

(foto: uta-arad.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției