Ionuț Popa: „Atitudinea noastră și arbitrii ne-au bătut la Oradea”

0
278

UTA își asigurase prezența și în ediția viitoare a Ligii a II-a încă de runda trecută, pe când Luceafărul Oradea încă mai lupta pentru punctele salvării matematice. A rezultat un meci viu, decis de determinarea în plus a jucătorilor gazdă, dar și de decizii ale arbitrilor pe care antrenorul interimar al „roș-albilor” le-a condamnat la final.
Chiar dacă a fost condusă de două ori pe tabelă, formația arădeană a reușit să revină pe tabelă, însă punctul de 3-2, înscris de golgheterul „luceferilor”, Vlad Rusu, le-a pus capac. „Pe de-o parte, mă așteptam mai mult de la echipa gazdă, care are câțiva fotbaliști importanți pentru Liga a II-a și mă refer la Rusu, Antohi, Neacșa sau Oros, dar am cam dominat-o exceptând intervalul dintre minutele 30 și 60. Și asta cu toate că atitudinea jucătorilor noștri nu a fost tocmai potrivită. Mi-aș fi dorit o mai mare implicare în atac din partea lui David Popa, care, deși a dat gol din nou, nu a prins o zi prea bună. Dar, au mai fost și alți jucători sub nivel. Daniel Dan a greșit la gol, apoi a călcat greșit și l-a înocuit cu Polgar, pe Petra l-am schimbat la pauză căci luase deja galben, într-adevăr echipa nu a mai fost la fel de conectată la miza meciului, cum s-a întâmplat în precedentele meciuri. Nu am avut prospețime, dar nici o dorință prea mare de a scoate un rezultat bun. Practic, atitudinea noastră și arbitrii ne-au bătut astăzi”, a menționat Ionuț Popa la finalul disputei cu bihorenii.
Defalcând subiectul arbitraj, antrenorul interimar al roș-albilor a spus următoarele: „Ambele penalty-uri pentru gazde au fost foarte ușor acordate, ca să nu spun că nu au fost. Manea l-a luat în piept pe jucătorul lor la faza primei lovituri de la 11 metri, iar la a doua, Roșca avea mâna lipită de corp când l-a lovit mingea. În schimb, nouă ne-a fost anulat un gol, zic eu, valabil la Buia, dar tușierii ne-au mai oprit greșit și alte două-trei
atacuri. În fine, e – totuși- o pro­blemă că se dictează atâtea lovituri de la 11 metri împotriva noastră. Sigur, au și arbitrii partea lor de vină, însă nici noi nu suntem ireproșabili din moment ce tot apar astfel de faze dubioase, la limită”.
În acest mini-retur, UTA a fost sancționată cu nu mai puțin de șapte lovituri de la 11 metri de arbitri. Trei dintre ele au fost parate de portarul Bodea, iar una a fost trimisă peste poartă de ieșeanul Marin. Sâmbătă, Vlad Rusu a înscris de două ori de la punctul cu var și a adunat 21 de reușite stagionale, cu una mai puțin decât golgheterul campionatului, Vali Alexandru (Dunărea Călărași).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.