UTA a întors rezultatul la Târgu Jiu pentru prima victorie după trei etape de secetă. Golului lui Pîrvulescu din debutul mitanului secund i-au răspuns Cubleșan și Oprea și arădenii se întorc acasă cu punctele ce îi mențin în prima parte a clasamentului ligii secunde.
A fost, oarecum, și un succes al descătușării după prestațiile destul de reușite cu Clinceni, Snagov și Iași, nedublate – însă – și de puncte. „Victoria este pe deplin meritată, mai ales după ceea ce am arătat în repriza a doua. Am dominat autoritar mai ales după pri­mirea golului și, în cele din urmă, a mai răsărit soarele și pe ulița noastră. Era important să scăpăm de frustrarea jocurilor bune, neurmate de rezultate pozitive. Chiar dacă avem și reproșuri legate de jocul din prima repriză, băieții merită felicitați pentru reacția avută la 1-0. Au crezut cu toții în această victorie, iar Dumnezeu ne-a ajutat și pe noi. Cei de la Pandurii chiar ne-au felicitat după meci, au spus că am fost cea mai bună echipă cu care au jucat până acum în Liga 2-a. Chiar se mirau de ce nu stăm mai bine în clasament”, ne-a declarat Ionuț Popa.
După accidentarea gravă a tunisianului El Hasni, experimentatul tehnician al „roș-albilor” se temea pentru improvizațiile ce a trebuit să le facă, în condițiile în care nu mai avea pe bancă un alt fundaș central de meserie. „Am schimbat de 6-7 ori jucătorii pe posturi în timpul meciului. În afară de Manea și Coulibaly, restul toți s-au rotit când în centru, când pe benzi în toate compartimentele. În aceste condiții, victoria e cu atât mai prețioasă pe terenul unei echipe arțăgoase, încurajate de un public vulcanic, aflat foarte aproape de terenul de joc”, a adăugat „principalul” utiștilor.
De când a preluat-o Ionuț Popa pe UTA, Roberto Bodea a apărat nu mai puțin de patru lovituri de la 11 metri, ultimul chiar sâmbătă, la cadoul făcut de „centralul” Haidiner gazdelor. „A fost inspirat, dar și-a făcut doar treaba. Meritul pentru această victorie este al întregii echipe, sper ca de acum înainte să avem un alt moral și să ne răsplătim suporterii care ne-au încurajat la bine la greu”, a mai punctat „Mister”.

Recomandările redacției