UTA a câștigat pe terenul unei contracandidate directe la salvarea de la retrogradare la capătul unei partide în care a avut de suferit. Din pricina terenului, unul denivelat, lipsit de iarbă pe unele porțiuni, dar și a arbitrilor, care au dictat împotriva ei nu mai puțin de două penalty-uri.
Nici jocul echipei nu a fost prea strălucit cel puțin în prima parte, iar Ionuț Popa explică și de ce. „Am început în 4-4-2 pentru a face pressing cât mai sus la fundașii lor, pentru a-i împiedica să apeleze prea mult la mingi lungi. Dar, jocul nu a prea mers și la pauză am revenit la ceea ce știm să jucăm mai bine, 4-2-3-1, cu Marius Curtuiuș sacrificat în banda dreaptă. Am evoluat ceva mai bine, am dat și golul doi, dar am avut și alte situații. Până la urmă, a fost un meci de mare luptă, pe un teren la fel de rău ca cel de la Balotești, dar mai îngust ca acela. Băieții s-au dăruit, au fost ambițioși și au luat trei puncte importante, cu care suntem aproape de a ne atinge obiectivul. Toți și-au făcut în general bine treaba, poate cu un plus pentru Manea care cred că a câștigat toate duelurile aeriene cu Marin, care e cu un cap și jumătate mai înalt decât el”, ne-a declarat directorul tehnic al „roș-albilor”.
De când acesta și-a început cel de-al treilea său mandat pe banca UTA-ei, arădenii au fost penalizați cu nu mai puțin de șapte lovituri de la 11 metri. Bodea a apărat trei dintre ele, tot atâtea au fost goluri, iar unul dintre cele două dictate sâmbătă, a fost trimis alături de Marin. „Câteodată mă întreb ce au arbitrii cu noi, căci și azi primul penalty dat împotriva noastră nu a prea fost. Poate au aflat și arbitrii că Robi Bodea poate duce, dar, lăsând gluma la o parte, dacă ar fi marcat atunci, mai aveau câteva minute bune la dispoziție pentru a ne egala. În schimb, nouă ni s-a refuzat o lovitură de la 11 metri clară la David Popa. Bine că s-a terminat așa, dacă o batem și pe Foresta cred că putem răsufla ușurați. Oricum, campionatul nostru nu se va încheia, vom încerca să mai câștigăm și alte meciuri dacă putem”, a adăugat Popa.

Recomandările redacției