I

Stafful tehnic al lui ASU Poli și-a recâștigat liniștea și încrederea suporterilor după victoria din derby-ul Vestului. Jucătorii și antrenorul „alb-violeților” și-au amintit criticile dure venite din partea suporterilor după acel 3-1 utist pe „Dan Păltinișanu” și nu au mai dorit să repete istoria.

Formația de pe Bega a fost mai motivată și și-a atins scopul, trei puncte mari în economia luptei pentru supraviețuirea în Liga 2-a. „O victorie meritată, muncită, în urma unui joc foarte disputat, aprig pe alocuri, împotriva unei echipe ce s-a întărit considerabil în această iarnă. Știam pe cine avem în față, în condițiile în care eram într-o criză foarte mare de puncte. Mă bucur că am știut să gestionăm jocul până la final și că am înscris când a trebuit. Nu pot decât să-i felicit pe băieți pentru modul în care au respectat planul tactic pe care l-am făcut în această săptămână. De multe ori, UTA a preluat inițiativa din punct de vedere al posesiei, cum am făcut-o și noi în unele partide în care rezultatul nu ne-a fost favorabil. Știam cum putem să contracarăm jucătorii UTA-ei și mă bucur că ceea ce am pregătit s-a regăsit în jocul nostru, dar mai ales în rezultatul final. Vreau să le mulțumesc și suporterilor noștri pentru că au fost alături de noi în număr foarte mare, cu ajutorul lor am obținut cele trei puncte. Din punct de vedere al atmosferei și al spectacolului din tribune, a fost un adevărat derby al Vestului”, a spus la final Cosmin Petruescu.

Întrebat dacă se aștepta la o replică atât de palidă a „roș-albilor”, „principalul” lui ASU Poli a adăugat: „Poate că echipa gazdă a jucat slab și pentru că noi am jucat bine. În partida anterioară am spus că am jucat noi slab, dar – de fapt – a făcut-o ACS-ul foarte bine. În fotbal, nu tot timpul realizezi ceea ce îți propui. Nu mai contează motivele pentru care am câștigat, importante au fost cele trei puncte, vitale pentru noi. Oricum, ecuația salvării nu e rezolvată absolut deloc, după cum am mai spus, atât promovarea cât și retrogradarea se va juca până în ultimele etape”.

De când joacă avansat, în spatele vârfului, Alin  Ignea dă un randament și mai bun în „alb-violet”. Fostul utist a fost cel care a deschis astăzi scorul pe „Motorul” și nu s-a bucurat ostentativ în fața galeriei arădene, așa cum o făcuse, de exemplu, Dănuț Bilia (ACS Poli), un alt fost jucător în „alb-roșu”, la începutul primăverii.  „Ignea este un jucător polivalent, care poate evolua foarte bine pe mai multe posturi. El, Scutaru, Vasile și Ursu au adus acel plus de experiență necesar într-un astfel de derby. Să nu uităm că noi astăzi am început meciul cu șapte jucători sub 21 de ani, era important jucătorii cu experiență au înțeles și au respectat planul tactic”, a mai punctat „Conferențiarul”.

În final, provocat la o discuție despre Ionuț Popa, absent încă de pe banca UTA-ei pe motive medicale, Cosmin Petruescu și-a mărturisit admirația pentru experimentatul antrenor arădean. „În primul rând, vreau să-i transmit multă sănătate lui nea’ Popică. Înainte de începutul returului m-am întâlnit cu dânsul la un botez, am stat la aceeași masă și am avut o discuție de aproape o noapte care m-a marcat oarecum. Țin să-i mulțumesc pentru sfaturile oferite, intenționat sau nu, am avut multe de câștigat din punct de vedere profesional în urma discuției cu dânsul. Mi-a povestit din experiența sa de viață, sper să continue pentru că fotbalul românesc are nevoie de nea’ Popică”, a încheiat tehnicianul „alb-violeților”.

Recomandările redacției