Ionuț Popa pune FRF-ul în gardă în chestiunea arbitrajelor: „UTA a fost călcată în picioare, de ce nu poate fi ca pe vremea lui Crăciunescu?”

0
748

Primele 180 de minute oficiale ale campionatului ligii secunde au adus trei puncte în contul UTA-ei, dar și nemulțumiri pentru Ionuț Popa cu privire la arbitraje. Înainte de a pleca spre Brăila, unde sâmbătă dimineața va întâlni formația locală totală schimbată față de anul trecut, antrenorul „Bătrânei Doamne” s-a adresat direct FRF-ului.

„Mister” consideră că formația sa merita două penalty-uri contra Farului, la intrările asupra juniorilor săi, Paul Copaci și Cristi Costin. „Fără nicio incriminare directă, atrag serios atenția Federației Române de Fotbal și mai ales Comisiei Centrale de Arbitri să urmărească și să evalueze mult mai bine meciurile de Liga a II-a. Unii arbitri trebuie monitorizați atent, fiindcă nu vreau să-și bată nimeni joc de munca mea și a echipei mele. Spun asta pentru că în primele două etape UTA a cam fost călcată în picioare de arbitri. Cu Farul trebuia să avem doi de 11 metri clari la lumina zilei, iar golul doi al oaspeților a pornit de la un fault clar asupra unui jucător de-al nostru, o talpă nesancțio­nată. Apoi, la București (n.a. în meciul cu Daco-Getica,  0-2), am avut gol valabil văzut de toată lumea. Inclusiv de arbitrul de tușă care a ridicat steagul și care apoi și-a cerut scuze. Sunt lucruri care trag echipa înapoi, calcă în picioare munca noastră și nu-mi place să avem apoi discuții și cazuri nepotrivite și nesportive. E clar că arbitrul e șeful jocului, dar și Comisia Centrală trebuie tot timpul să-i monitorizeze. Iar arbitrii care greșesc să nu mai conducă meciuri și nu numai meciuri de ale noastre. Demult vorbim, demult tot dezbatem acest aspect și nu reușim nicicum să avem și rezultate. Doar pe vremea lui Crăciunescu arbitrajul era aproa­pe impecabil, de ce nu poate fi și acuma? Mă rog, e un punct de vedere, dar semnalul de alarmă rămâne. Am tăcut din gură la finalul ambelor meciuri, dar acum cred că e timpul să spun ceva”, a spus Popa la conferința de presă de azi.

UTA a plecat deja spre Brăila, iar prima escală a făcut-o la Ilia. Aici, a jucat în compania echipei de Liga 5-a din localitate pe care a învins-o cu 15-0. Cel mai important, însă, a fost faptul că „roș-albii” au strâns la meci aproximatv 400 de fani înfocați de pe Valea Mureșului, care s-au pozat alături de favoriți și antrenorul Ionuț Popa. Stafful tehnic al „roș-albilor” i-a deplasat doar pe cei 18 ju­cători pe care va conta la Brăila, delegația arădeană cazându-se asea­ră la Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.