Mai de voie, mai de nevoie, Ionuț Popa va apela la mulți fotbaliști sub vârstă la meciul de duminică, cu FC Argeș. Odată încheiate „capitolele” Vădrariu, Pop, Cubleșan și – probabil – Matei, dar forțat și de suspendările fundașilor Manea, Benga și a atacantului Rus, antrenorul „Bătrânei Doamne” susține că mai mult de jumătate din jucătorii din primul „unsprezece” aliniat cu piteștenii vor avea sub 22 de ani. Iar în această categorie intră și Coulibaly, chiar dacă ivorianul nu îndeplinește cerin­țele federale cu privire la cei minim trei ani disputați în fotbalul românesc.
Cert este că Popa trece pe „linia verde”. „Duminică, întâlnim o echipă de tradiție în fotbalul românesc ca și UTA. Dar, spre deosebire de noi, FC Argeș are o poziție mult mai bună în clasament, cu jucători care evoluează împreună de vreo doi-trei ani. În plus, vreo 7-8 dintre fotbaliștii lor au evoluat și la Liga 1 și au și un antrenor cu experiență, care antrenează și el de vreo doi an această echipă. Încercăm să mergem pe linia ultimelor 4-5 etape, aceea de a folosi jucători tineri în număr cât mai mare. Am început cu 5 jucători sub vârstă și am folosit în total 8 la Bacău. Duminică, cred că 8 sau 9 juniori vor prinde echipa de start. Mergem pe această linie, fiindcă ținem cont de jucătorii tineri și foarte tineri. Vrem să le dăm și mai multă șansă, căci ei sunt ai noștri și, sper eu, ne vom baza pe ei mult timp de acum înainte”, a explicat Ionuț Popa.
Cerut la Naționala Under 18 de Laurențiu Roșu, David Miculescu nu a mai plecat la lot și asta pentru că: „Important este să-și servească echipa decât să aibă o selecție în plus sau fie testat într-un amical, două. Și dacă nu accepta antrenorul de la națională, nu l-aș fi lăsat să plece”, a lămurit problema antrenorul „roș-albilor”, completat fiind de Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei: „Am luat legătura cu domnii Roșu și Ianovschi, iar dânșii ne-au înțeles și dorim să le mulțumim pentru asta”.
R. Iuga, Copaci, Couibaly, Janos și Stahl au fost jucătorii sub 22 de ani care au început meciul de la Bacău, în repriz a a doua mai intrând în luptă: Miculescu, D. Popa și Costin. Și tot legat de deplasarea din orașul lui Bacovia, Ionuț Popa a mai subliniat un lucru: „Am discutat în permanență în special cu jucătorii tineri, din partea cărora mi-aș dori mai mult curaj și încredere. Trebuie să fim pregătiți și de situații de genul celora petrecute la Bacău. Păi antrenorul lor le-a spus jucătorilor lui: «Călcați-i în picioare că sunt tineri și vor ceda la un moment dat!». Trebuie să nu le fie frică de joc și să fie la rândul lor agresivi în sensul bun al cuvântului. Iar în repriza a doua chiar au jucat bine, mi-aș dori să o facă mereu așa. Cât despre arbitraj, doar că a fost hilar. Și când spun asta mă refer și la replica de după meci a centralului, care a recunoscut că a fost penalty, dar nu a putut sau a știut cum să-l dea. De când lumea, un jucător care lovește mingea cu mâna în propriul careu e penalizat cu penalty, dar arbitri scapă mereu cu tot felul de interpretări ce nu există”.
Confruntarea de pe „Motorul”, dintre UTA și FC Argeș e programată duminică, la ora 13 și se va vedea și pe micile ecrane, pe Digi Sport1, Telekom Sport 1 și Look TV.
***
Sponsor de la Timișoara
Într-o perioadă în care gruparea fanion a Aradului are mare nevoie de bani privați, compania timișoreană, Red Ring, a devenit partener cu acte în regulă al „roș-albilor”. Iată și anunțul oficial el clubului:
„Avem plăcerea să anunțăm încheierea unui nou parteneriat: alături de clubul UTA a venit compania Red Ring, nume important pe piața sistemelor de aer condiționat, care a achiziționat pachetul «Bronze». Suntem bucuroși de alăturarea companiei Red Ring lângă brandul UTA și credem că drumul pe care îl vom parcurge împreună va veni cu rezultate frumoase pentru toți. Găsiți toate detaliile referitoare la gama de servicii oferite de prietenii noștri la adresa .”

Recomandările redacției