În proporție de 99%, UTA se va despărți de toți jucătorii străini din lot. Mevlan Adili și-a anunțat deja
despărțirea de „roș-albi”, fiind o chestiune de timp până când și conaționalul său, Bujamin Asani, va semna rezilierea. Cei doi macedonieni eliberează două posturi pe benzile defensivei, acolo unde ar putea apărea doi dintre jucătorii din gene­rația lui Man, Petre sau Tănase, crescută de Cristi Păcurar și Francisc Tisza.
Raul Iova și Paul Copaci ar aduce sânge proaspăt, arădean și se mai încaderează și în politica low-cost anunțată de conducerea grupării „Bătrânei Doamne”. După desfiin­țarea „satelitului” de Liga a III-a și fără șanse de a prinde echipa în fața „vedetelor” aduse la kilogram în „alb-roșu”, cei doi fundași de 19 ani au plecat în „exil”. Iarna îi prinde din nou în curtea lui Atletico, de acolo unde au fost împrumutați la CSM Școlar Reșița, respectiv Olimpia Satu Mare.
Titular (doar) sub comanda lui Oprița
În vară, Școlar Reșița, una dintre marile favorite la promovare din seria a IV-a a Ligii a III-a, s-a orientat rapid spre doi juniori arădeni, Raul Iova și Cristi Costin. Ultimul a fost mai mereu piesă de bază pe banda dreapta a li­niei de mijloc, în timp ce Iova a stat în umbra localnicului Bogdan Szijj, nimeni altul decât fiul unei foste glorii a formației din Valea Domanului. Cum rezultatele nu au fost cele așteptate, antrenorul Rocco Sandu a fost schimbat cu Daniel Oprița, care l-a titula­rizat rapid pe Iova.
Arădeanul a evoluat constant bine, dar la finalul turului a fost anunțat că nu mai intră în planurile „roș-negrilor”, iar decizia ar putea avea legătură tot cu… Szijj jr. „Încă nu am reziliat oficial înțelegerea cu Reșița, sper să o fac cât de curând într-o manieră amiabilă. Nu prea înțeleg de ce se întâmplă asta, mai ales dacă rămâne la echipă domnul Oprița, dar îmi văd mai departe de drum. O să fiu din nou la dispoziția lui Atletico, iar dacă sunt dorit la UTA vin pe nerăsuflate. Sigur, nu mi-aș dori să ajung să joc la Liga a IV-a, dar sunt pregătit să mă bat pentru un tricou de titular în Liga a II-a. Cred că sunt singurul component al generației 1997-1988 care nu am participat nici măcar la un antrenament al primei echipe a UTA-ei și am de gând să demonstrez că se poate conta pe mine. La echipa de juniori sau în ligile trei și patru am fost mai mereu titular, cred că am ajuns la un nivel la care să-mi doresc să progresez”, ne-a mărturi­sit Iova, fundaș dreapta de meserie.
Restart și pentru Copaci după paranteza Olimpia?
Paul Copaci debuta pentru UTA în Liga 3-a exact în urmă cu un an de zile. Pe 3 decembrie 2016, fundașul stânga profita de absența lui Bogdan Burlă și făcea un meci la Râmnicu Vâlcea, unde „roș-albii” lui Laurențiu Roșu câștigau cu 1-0. În primăvară, tânărul fundaș a mai fost folosit și în alte ocazii, dar în vară a ales să plece la o altă divizionară secundă. Alegerea nu a fost prea inspirată, atâta timp cât Olimpia Satu Mare a rămas fără finanțare din partea autorităților și asta s-a reflectat și în randamentul echipei.
De altfel, Copaci și-a și grăbit des­părțirea de „galben-albaștrii” și pare a fi la dispoziția echipei fanion a Aradului. „M-am întors acasă pe la finalul lunii octombrie și am rămas în priză cu antrenamente sub comanda lui Flavius Sabău, la Șoimii Lipova. De altfel, am și primit o ofertă de a juca în retur la ei, doar că-mi doresc ceva mai mult pentru cariera mea. Le mulțumesc că
mi-au întins o mână, aș vrea, însă, să joc din nou în Liga a II-a. Acum nu știu dacă UTA mă vrea înapoi, eu aș fi pregătit să mă întorc. M-aș bucura să fim cât mai mulți arădeni la echipă, cred că asta a lipsit UTA-ei să aibă rezultate mai bune în toamnă. Au fost prea mulți fotba­liști din afara orașului, în sezoanele trecute chiar acest sentiment al apartenenței a făcut diferența în multe meciuri. Cel puțin noi, cei din generația noastră, am crescut la Arad și am fost învățați să dăm totul pentru echipa fanion. Am rămas cu un gust amar după aventura de la Satu Mare, nu credeam că poate să existe o așa lipsă de respect la adresa fotbaliștilor, dar totul e istorie e acum. Sunt acasă, iar dacă revin la UTA, sper să formăm o echipă puternică și să ne facem din nou suporterii fericiți”, a menționat fundașul stânga, care a avut evoluții apreciate și în centrul defensivei.
De menționat că atât Copaci cât și Iova au fost „piese” importante în angrenajul echipei de juniori mari ai „Bătrânei Doamne”, care au disputat finala Cupei României cu Viitorul Constanța și au luat locul 3 pe țară în Liga Elitelor la finalul stagiunii 2016-2017.

Recomandările redacției