Alin Iovănuț și Florin Malița, cei doi inculpați judecați pentru că l-au tâlhărit anul trecut pe Daniel Valeriu Dragoman, sustrăgându-i o sumă mare de bani, se află în continuare sub control judiciar. Tribunalul Arad „constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă față de inculpat. Menține măsura controlului judiciar față de cei doi inculpați, pe o durată de 60 de zile, urmând ca legalitatea și temeinicia măsurii să fie examinată înainte de expirarea termenului legal de 60 de zile. 215 alin. 1 și 2 din Codul de procedură penală”. Inculpații pot contesta soluția în termen de 48 de ore de la comunicare

Reamintim cititorilor că Dragoman a fost împușcat de Malița în zona piciorului, în urma unei altercații din fața casei concubinei victimei. Pistolul nu a fost găsit, însă cei doi s-au predat și împotriva lor s-au luat mai multe măsuri preventive.

Daniel Dragoman a solicitat instanței arădene, chiar înainte de Paște o măsură asiguratorie asupra bunurilor lui Iovănuț și Malița, până la concurența sumei de 250 000 de euro, această cerere fiind, în cele din urmă, admisă.

Iovănuț este judecat pentru tâlhărie, complicitate le tentativă de omor și complicitate la uz de armă fără drept, în timp ce Malița este judecat pentru tâlhărie , tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Cauza a fost, până acum, amânată de două ori.

Florin Malița mai este implicat în celebrul dosar al furtului de 414 de tone de cupru. În acest din urmă dosar s-a încheiat faza de cameră preliminară și a fost fixat primul termen pentru data de 5 iunie.

Recomandările redacției