IPJ Arad: „Conduceţi prudent, pe timp de ploaie”

0
242

În condiţiile unui carosabil umed, IPJ Arad recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă- adaptată condiţiilor de drum- , să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără a brusca comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie efectuată numai după o temeinică și prealabilă asigurare

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile. Asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună iar ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire se află în stare de funcționare. Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, care să vă permită oprirea în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc. Urmaţi recomandările poliţiştilor rutieri aflați în trafic.

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.