Toată lumea vorbeşte despre ipocrizia politicienilor români, care, în funcţie de conjunctură şi interese, declară şi fac mâine exact contrariul celor susţinute ieri. Toate partidele politice au înfierat traseismul parlamentarilor, dar când au avut nevoie au transferat la greu oameni de la alte partide. Este şi cazul PNL, care înregimentează pe bandă rulantă senatori şi deputaţi de la ALDE, Pro România şi PSD. Asta, după ce, când erau în opoziţie, liberalii spuneau că toţi PSD-iştii sunt hoţi şi trebuie să ajungă la puşcărie, iar Iohannis a mers chiar mai departe, pledând pentru desfiinţarea acestui partid, care este ciuma roşie. Acum, pentru că are nevoie de susţinere în Parlament, PNL fură parlamentari de la ciuma roşie, care, peste noapte,
s-or fi metamorfozat în îngeraşi. De râsul curcilor, un primar de la ALDE a fost prins că a umflat de 10 ori preţul unor lucrări la un spital, un lavoar de 60 de lei fiind plătit cu 600 lei! Ce credeţi că s-a întâmplat cu primarul? Ei, bine, acesta a trecut în tabăra PNL şi va fi candidatul acestui partid, iar totul a fost şters cu buretele! Pot continua până mâine cu zeci de mii de exemple care denotă ipocrizia politicienilor români, dar nu despre ei vorbesc, ci vreau să arăt că nu este strict apanajul românilor, ci, din acest punct de vedere, chiar ne-am integrat în Europa, unde ipocrizia este la ea acasă.
Luni, la CSM au fost audiaţi candidaţii la şefia instituţiilor de forţă. Printre aceştia, a fost audiat Bogdan Licu, candidat pentru func­ția de prim adjunct al procurorului general al Parchetului General.  Adică, o funcţie importantă în aparatul represiv al statului aşa-zis de drept. Ei bine, Licu, nu pe stradă, nu la birt, ci chiar la CSM, în cadrul interviului, a afirmat că nu toate prevederile MCV trebuie respectate. Credeţi că se va ofusca cineva din cancelariile Europei, că va ţipa cineva de la Bruxelles sau de la Berlin că acesta este un derapaj de la statul de drept? Cum să spună aşa ceva după ce au tăcut chitic atunci când Klaus Werner Iohannis a numit doi procurori şefi, în ciuda faptului că aceştia primiseră aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii? Or, MCV prevede clar că nu pot fi numiţi dacă nu au aviz pozitiv de la CSM. Iohannis şi PNL au făcut scandal după scandal, acuzând PSD că nu respectă prevederile MCV, iar mahării Europei le-au ţinut isonul. Acum, pentru că nu mai este PSD la guvernare, se poate face orice, Iohannis şi ai lui pot să ude şi canapeaua, că mutter nu se supără, dacă scopul este zdrobirea definitivă a ciumei roşii, care nu vrea să asculte ordinele de la Bruxelles şi Berlin şi nu vrea să cedeze Germaniei, Olandei şi Austriei domeniile strategice şi resursele.
Ca încheiere, ce aviz credeţi că va primi Bogdan Licu de la CSM, negativ sau pozitiv? Şi, dacă Iohannis îl vrea neapărat pe el, credeţi că mai contează ce zice CSM-ul? Credeţi că se va supăra cineva din Comisia Europeană şi va ţipa că se încalcă prevederile MCV? 

Recomandările redacției