Ipoteză: Dascălii arădeni nevaccinați vor preda doar online

0
341

Cu toate că vaccinarea nu este obligatorie în România, sunt zvonuri care spun că profesorii arădeni care nu se vor vaccina vor putea preda din toamnă doar online. Sorin Cîmpeanu, a susținut marți, într-o conferință, că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”. El a spus că această opțiune ridică probleme, “dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”.

El a spus că aceasta este doar o “ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele”, dar că presiunea e mare și “justificată”.

„Vaccinarea este voluntară, însă niște consecințe, niște diferențe s-ar putea să existe pentru că e vorba de drepturile noastre versus drepturile altora, drepturile elevilor, dreptul la sănătate, e mai complicată discuția”, precizează ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.