ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, a sfințit Monumentul Eroilor de la Hălmăgel

0
670

Duminică a fost o zi frumoasă de toamnă, dar mai ales o zi de mare sărbătoare la Hălmăgel. A fost ziua în care Monumentul Ero­ilor din comună, ridicat în curtea bisericii ortodoxe care poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril a fost sfințit de către ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului. Asta, în condițiile în care au mai rămas doar câteva săptămâni până la 1 Decembrie, când se sărbătorește Centenarul Marii Uniri.
ÎPS Ioan a fost întâmpinat la sosirea în comună de către preotul paroh Ciprian Nicolae Briciu, primarul Mihaela Banci și un sobor de preoți împreună cu protopopul Sebișului, părintele Botea. La intrarea în biserică, ÎPS Ioan a fost întâmpinat și de copiii din sat. La slujba care a urmat au participat un număr mare de săteni, oameni politici, veterani de război, cadre militare active și în rezervă. De altfel un pluton a defilat prin fața Monumentului. Ulterior, primarul Mihaela Banci s-a adresat celor prezenți, urmată de subprefectul Vasilică Damian și cadre militare.
În ceea ce privește Parlamentul României, trebuie spus că aces­ta a fost reprezentat de deputații Eusebiu Pistru, Florin Tripa și Adrian Todor, care au depus coroane la Monument. După terminarea ceremoniei, deputatul pistru a ținut să sublinieze importanța unui astfel de eveniment în viața localnicilor și chiar a restului cetățenilor din zonă, lucru întărit și de Constantin Traian Igaș, fost ministru de Interne.
La sfârșit, a avut loc un program artistic, susținut de elevii Liceului Tehnologic Hălmagiu și ai Școlii Gimnaziale Hălmăgel.
Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.