ÎPS Timotei a fost în mijlocul credincioșilor din Parohia Vladimirescu I

0
502

În Duminica a 24-a după Rusalii, 29 octombrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohie Vladimirescu I, pentru a sărbători pe ocrotitorul spiritual al parohiei. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența autorităților locale și a numeroșilor credincioși, tineri și vârstnici.
Cuvântul de învățătură rostit de Chiriarh a fost pus sub titlul ,,Pământ sfințit”(în legătura sărbătoririlor Patriahiei Române privind aniversarea unui deceniu de arhipăstorire a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a anului omagial și comemorativ și potrivit citirilor scripturistice ale duminicii: Efeseni 2; Luca 8), în care a prezentat viețile sfinților Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Dimitrie cel Nou și Serafim de Sarov, cinstiți în aceste zile, oglindindu-se unitatea Ortodoxiei de pretutindeni și mai ales a popoarelor ce au purtat greutățile vremurilor, pilduirea celor pomeniți fiind pentru creștini îndemnul de a stărui în râvna spre asemănarea cu Dumnezeu. Sfintele lor moaște sunt mărturii a sfințirii celor ce ne înconjoară, prin îmbunătățirea continuă a propriei ființe, având harul divin de care se învrednicește întreaga făptură. Hramul bisericii parohiale sub ocrotirea spirituală a Sfântului Mare Mc. Dimitrie, prilejuiește și în acest loc trăirea în atmosfera praznicului amintit. Referitor la Evanghelia zilei, Înaltpreasfinția Sa a mai adăugat că ,,vindecarea și învierea, săvârșite de Mântuitorul, dau o deplină încredințare despre puterea lui Dumnezeu care plinește toate spre bine”.
La final, părintele paroh Petru Bercean-Negrean a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru prezența în mijlocul păstoriților săi la acest ceas de sărbătoare a parohiei, precum și tuturor slujitorilor și credincioșilor prezenți.
Protos. Iustin Popovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.