Luni, 4 iunie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, şi-a sărbă­- torit ziua de naştere. Cu acest prilej, Chiriarhul arădean a par­ticipat la Sfânta Liturghie să­vârșită în Catedrala Veche din Arad. La finalul acesteia, Părintele Prof. Ioan Tulcan a rostit o rugăciune de mulțumire către Atotmilostivul Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra Înaltpreasfinției Sale. Părintele Paroh Traian Micoroi a rostit un emoționant cuvânt aniversar în care a evocat calitățile deosebite care-l caracterizează pe Arhipăstorul nostru și în numele tuturor slujitorilor și credincioșilor de la Catedrala Veche i-a înmânat Chiriarhului un frumos coș cu flori.
Începând cu orele amiezii, în sala de festivităţi a reşedinţei arhiepiscopale, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, ostenitorii Centrului eparhial, preoţimea arădeană, stareţii şi stareţele mănăstirilor, părinţii protoierei de la toate cele patru protopopiate, oficialităţile județene și locale, reprezentanţii celor două Universităţi şi ai Se­minarului teologic arădean, ai cultelor istorice din municipiu pre­- cum şi ai altor instituţii care au dorit să-şi exprime sentimentele lor de preţuire şi de fiască dragoste pentru Părintele sufletesc, de a-i ura Ani Mulţi, cu sănătate deplină şi frumoase realizări în slujirea Bisericii lui Hristos pe mai departe, au avut acest binecuvântat prilej.
Cuvânt de felicitare şi de viaţă îndelungată, în numele dascălilor școlilor teologice, clerului şi credincioşilor eparhiei, a adresat Părintele Prof.dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, care a pus în lumină contribuția adusă de către Chiriarh, mai ales în domeniul cultural. Domnul Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, Președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a evocat personalitatea lui Vasile Goldiș, legătu­- rile avute de acesta cu Centrul eparhial, ca secretar consistorial și contribuția adusă la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918. Domnul Gl.Mr. (r) Vasile-Ionel Here­- dea, Președintele Filialei Arad A.N.C.M.R.R., sub egida ,,Anului Centenar 2018” i-a conferit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, DIPLOMA ANIVERSARĂ și MEDALIA ,,REZERVISTUL MILITAR”, în semn de aleasă prețuire pentru contribuția adusă la promovarea înaltelor valori moral spirituale, a tradițiilor militare românești și camaradești, îngemănate în virtuțile cuprinse în deviza ,,PATRIE-ONOARE-DEMNITATE”, semnată de Președintele A.N.C.M.R.R. ,,Alexandru Ioan Cuza”, General loc. (r) Neculai Băhnăreanu.
Chiriarhul arădenilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, cu adâncă smerenie şi modestie, a mulţumit Părintelui ceresc pentru anii dăruiţi, cu tot ceea ce a realizat spre binele Bisericii străbune şi celor prezenţi pentru sentimentele şi bunele urări exprimate.
Protos. Dr. Iustin Popovici

Recomandările redacției