Iresponsabilitatea unei femei infectată cu coronavirus a închis o secție de spital. 50 de cadre medicale, în autoizolare

0
796

Secția de Neurologie a Spitalului din Petroșani a fost închisă și personalul medical este izolat la domiciliu, după ce o tânăra de 26 de ani care ar fi trebuit să stea izolată la domiciliu, după ce a venit în țară din Italia, a sfidat legea, a ieșit din casă și a mers să se interneze cu dureri de spate, fără să anunțe că ar putea fi infectată cu coronavirus.

Ulterior, testele sale pentru coronavirus au ieșit pozitive, iar femeia a fost deja amendată cu 10.000 de lei. Este internată acum la Timișoara, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.

Femeia a intrat în țară, venind din Veneto, Italia, în dată de 1 martie, iar în 10 martie a sosit de la Timișoara rezultatul pozitiv pentru coronavirus. În acest timp, în loc să stea izolată la domiciliu, ea s-a prezentat la o clinică privată și la un spital, acuzând dureri lombare.

„În dată de 1 martie femeia a venit în țară din Italia, regiunea Veneto, iar la granița a fost informată să se autoizoleze. S-a dus în localitatea de domiciliu unde, conform procedurilor, a fost monitorizată telefonic de DSP. în zilele următoare, femeia, ascunzând că se află în regim de izolare a părăsit domiciliul și s-a dus pentru un RMN la Hunedoara, la o clinică privată unde a intrat în contact cu trei persoane. A revenit la domiciliu și în dată de 6 martie a chemat ambulanță să o preia de acasă, acuzând dureri lombare. Nici de dată această nu a anunțat că se află în izolare. Ambulanță cu echipajul nu au fost pregătiți pentru un pacient posibil infectat, astfel că au preluat pacienta și au dus-o la Spitalul din Petroșani, la Urgențe. După un control, medicii au internat-o la secția de Neurologie”, a declarat Lucian Morogan, purtător de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.

Potrivit sursei citate, medicii și-au dat seama că femeia de 26 de ani ar putea să fie infectată cu coronavirus, după ce a făcut febra.

„În dată de 9 martie, pacienta a prezentat febra, iar medicii s-au sesizat și abia apoi au aflat că femeia se află în izolare, dar nu a declarat aceste amănunt. Au fost trimise imediat probe la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, iar în dată de 10 martie a venit și rezultatul pozitiv. Acum este internată la Timișoara, la Spitalul de Boli Infecțioase”, a mai spus Lucian Morogan.

Toate persoanele care au intrat în contact cu această femeie sunt testate pentru coronavirus, la Timișoara. Este vorba despre peste 50 de persoane, din care 47 personal medical. Cu toții se află, în prezent, izolați la domiciliu.

În urmă acestui incident, Secția de Neurologie a Spitalului din Petroșani a fost închisă, pacienții sunt îndrumați spre alte spitale, iar întregul spital are un regim strict și va fi dezinfectat.

Femeia de 26 de ani din județul Hunedoara a fost deja amendată cu 10.000 de lei pentru că a părăsit locul izolării fără să anunțe.

Joi, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicii au anunțat că au în lucru aproape 100 de probe pentru coronavirus.

 

 

Sursa: opiniatimisoarei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.