Irimia e noul antrenor al Unirii Sântana: „O mare provocare la unul dintre cele mai serioase cluburi din județ”

0
370

După despărțirea amiabilă de Dan Cuedan, Unirea Sântana merge pe mâna lui Cristi Irimia ca șef al băncii tehnice. Fostul goal-keeper se află la al doilea mandat ca antrenor principal la o formație de Liga a IV-a, după ce a pregătit-o cu rezultate excelente pe Victoria Zăbrani în returul sezonului 2017-2018, câștigând – printre altele – faza județeană a Cupei României.
Irimia a bătut palma cu Marius Bătrân, președintele secției de fotbal al grupării „roș-negre” și aseară a condus un prim antrenament la noua sa echipă. „Am avut și alte discuții cu echipe de Liga a IV-a în această vară, dar nu am riscat să le preiau și apoi să am 6-7 jucători la antrenamente. Mie îmi plac munca și disciplina, iar Unirea Sântana este unul dintre cluburile unde pot să am parte de așa ceva. Și marți au fost în jur de 20 de jucători la antrenament, așadar sunt condiții pentru a face treabă. Îi și cunosc pe majoritatea componenților lotului, pe o parte dintre ei i-am mai antrenat, alții mi-au fost colegi, iar pe restul i-am studiat ca adversari, pe când antrenam Zăbraniul. Cunoscându-l și pe Dan Cuedan, care mi-a fost antrenor și îmi este prieten, sunt convins că echipa e bine pregătită, doar că trebuie puțin umblat la psihicul jucătorilor. E clar că sezonul nu a început prea bine pentru Sântana, însă sperăm să ne revenim cât mai repede și să începem să facem puncte. Primul pas e calificarea în play-off, după care vom merge pas cu pas și vedem unde putem ajunge. Nu are rost să spun lucruri mari acum, căci sunt conștient că doar rezultatele țin un antrenor la echipă, așa că planul meu e pe termen scurt deocamdată. Trebuie să câștigăm meciul de sâmbătă, de la Vladimirescu, deși știu de pe acum că ne va fi foarte foarte greu”,
ne-a declarat noul tehnician al Unirii, care-și va continua activitatea și la Viitorul Arad, unde e responsabil de pregătirea portarilor, dar și ca fotbalist în Liga a V-a.
Putem vorbi și despre o revenire a lui Cristi Irimia la Unirea Sântana, atâta timp cât el a îmbrăcat tricoul echipei „roș-negre” în sezonul 2006-2007. „Țin minte că eram în luptă pentru promovare cu Național Sebiș, dar eu am plecat în iarnă să ajut Ineul să nu retrogradeze din Liga 3-a. Mi-a părut, oarecum, rău, căci era treabă serioasă și atunci, ca și acum. De fapt, Unirea Sântana a fost mereu unul dintre cele mai serioase cluburi din județ, iar pentru mine e mare provocare să o antrenez acum”, a punctat tehnicianul de 45 de ani.
Din actualul lot al Unirii, Irimia i-a mai antrenat pe Tomuț, Gherghel și Băd la Zăbrani și a fost coleg cu Radu Popa, la Ineu și Casian Maghici, la Pâncota. Tot la Zăbrani a colaborat și cu Vasi Hojda, actualul organizator de competiții al Sântanei.
După 4 runde în prezenta ediție a Ligii a IV-a Arad, Unirea Sântana e pe locul 5 în clasament cu 6 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.