accidentÎn noaptea de 13 aprilie, în jurul orelor 3,30, pe DN 79 a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă a unui bărbat în vârstă de 44 ani. Mai apoi s-a descoperit că este vorba despre Hadrian Borcea, un medic de urgență bihorean care activează și pe elicopterul SMURD al ISU Arad.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad anunță că medicul circula pe DN 79, pe direcția Oradea-Arad, când a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că, în timp ce a condus un autoturism Dacia Sandero din direcţia Oradea către Arad, Hadrian Borcea, de 44 ani din Oradea, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv carosabil umed. În momentul în care a ajuns la sensul giratoriu din Grădişte s-a răsturnat cu autoturismul pe par­tea ca­rosabilă”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Judeţean Arad.
Echipajul SMURD, ajuns la fața locului să îi ofere primele îngrijiri medicale, au descoperit că Hadrian Borcea era grav rănit: fractură la coloana cervicală şi lombară. Așadar, acesta a fost transportat de urgență la un spital din Cluj, unde a fost operat. Intervențiile chirurgicale au decurs fără complicații, starea postoperatorie a pacientului este bună și nu au apărut complicații, conform celor de la unitatea medicală clujeană.
Poliţiştii continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate cauza care a dus la producea accidentului.
Claudia Gavra

Recomandările redacției