Isac, omul-assist cu Poli: „Nu e un traseu exersat, așa am simțit pe moment”

0
308

Decizia lui Laszlo Balint de a amâna partidele cu Rapid și Chiajna a fost explicată chiar de prestațiile lui Damian Isac și David Miculescu în derby-ul cu ASU Poli. Ambii internaționali de juniori au fost la înălțime cu un plus pentru mij­locașul central cu profil defensiv al lui Balint.
În minutul 49, Isac a pătruns pe cont propriu pe zona centrală și i-a oferit „assistul” lui Ciprian Rus. „Mă bucur foarte mult că a dat pasa de gol și că am câștigat. L-am văzut pe Cipri mai bine poziționat, de aceea i-am și pasat. Nu e un traseu exersat, așa am simțit pe moment. A fost un meci foarte greu, ne așteptam să fie așa. A fost un derby frumos, cu mulți suporteri și atmosferă extraordinară”, a spus mijlocașul de 18 ani al „Bătrânei Doamne”.
De la eliminarea lui Marius Tomozei până la introducea lui Alin Șeroni, Isac a evoluat pe postul de apărător dreapta, unul cu care nu este deloc familiarizat. „N-am mai jucat niciodată acolo, dar cred că m-am descurcat onorabil. Mister și colegii mi-au spus să joc simplu, să nu greșesc și asta am făcut”, a adăugat fotbalistul născut la Caransebeș, reprezentat și el de Bogdan Apostu, prin Fusion Group Agency,
A fost primul meci pentru Isac în tricoul UTA-ei de la revenirea de la lotul național U19.Trupa antrenată de Laurențiu Roșu a încheiat grupa preliminară pe ultimul loc, după o înfrângere incredibilă cu modesta echipă a Lituaniei. „Din păcate am avut o săptămână grea la Națională, cu două înfrângeri. Sunt puțin obosit, dar în mare mi-am revenit. Nu mai contează ce s-a întâmplat, acum sunt concentrat pe ce se întâmplă la UTA, trebuie să câștigăm meci de meci”, a încheiat tânărul utist, pentru prima oară titular într-un derby al Vestului.
Despre reușitele juniorilor săi în derby a vorbit și Laszlo Balint la final. „Isac a progresat mult, de aceea a și fost convocat la națională. Și-a câștigat locul de titular, dar nu îsneamnă că alții sunt în regres. În vestiarul UTA-ei nu sunt doar titulari și re­zerve, suntem puternici, suntem o echipă ce trebuia să aibă consistență prin toți fotbaliștii ei. Astăzi ca și în alte meciuri și Miculescu s-a implicat și el mult în meci. Vrea să-și ajute foarte mult echipa și astăzi s-a văzut. A apărut și la finalizare, dar a avut neșansa ca portarul lor să apere bine”, a punctat antrenorul „roș-albilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.