După modelul din Bundesliga, la nivel european se poartă discuții, se fac scenarii cu privire la reluarea competițiilor fotbalistice, dar nu mai devreme de ieșirea din stările de urgențe decretate pe fondul pandemiei coronavirus. La rândul său, Răzvan Burleanu a vorbit despre un asemenea scenariu, lăsând să se înțeleagă că fotbalul se va relua într-o formă restrânsă, fără spectatori în tribună.

Dacă infectările și decesele nu merg pe o curbă negativă mai repde de 16 mai, în așa fel încât starea de urgență să fie ridicată mai devreme de 60 de zile, așa cum permite legea, cel mai probabil fotbalul și Liga 2-a se va relua în weekendul 12-14 iunie. Cum UEFA insistă ca toate întrecerile să-și respecte formatul inițial, chiar dacă noul sezon va debuta doar în toamnă, în septembrie sau octombrie, atunci varianta sistemului play-off / play-out cade și va fi timp pentru toate cele 14 runde rămase de jucat din acest sezon.

Pe de altă parte, UTA ar fi lipsită de apoprtul publicului pe arena „Motorul” sau, cine știe, există varianta ca elevii lui Laszlo Balint să debuteze chiar pe „Francisc Neuman” în fața unor tribune goale. Sau cel puțin asta dă de înțeles președintele Federației Române de Fotbal. „Lucrăm la un concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea. De la responsabilii pentru buna desfășurare a meciului, până la reprezentanții media.În același timp, lucrăm la un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competițiile noastre. Societatea are nevoie de fotbal, dar trebuie să fim pregătiți la reluarea competițiilor. Odată fotbalul repornit vom reuși să redăm societății o bucată din ceea ce înseamnă viața normală!”, a spus, vineri, Răzvan Burleanu.

La nivel național, Federația Română de Fotbal organizează 52 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin, futsal și fotbal de bază (grassroots).

Recomandările redacției