Îşi revine Ștrandul Neptun la ceea ce a fost odinioară? Peste 20.000 de vizitatori la final de săptămână

0
364

În urmă cu mulţi, foarte mulţi ani în urmă, Ştrandul Neptun îşi merita renumele de al doilea ştrand ca mărime din Europa. Nu doar mărimea era principalul său atu, ci şi zecile de mii de vizitatori, mulţi dintre ei veniţi din Timişoara sau chiar din alte părţi ale ţării, care preferau ştrandul din Arad drept principala sursă de recreere pe timp de vară. Nu neapărat bazinele erau cele care impresionau, vizitatorii preferând să aleagă una, sau mai multe, terase care existau atunci pe ştrand. Proasta administrare a oraşului a avut efecte devastatoare şi asupra ştrandului, iar inevitabil unul dintre cele mai preferate locuri de recreere din Vestul ţării a ajuns în scurt timp în paragină.  

Agenţii economici au falimentat, localurile care erau pline ochi au fost pur şi simplu părăsite, în locul frumoaselor alee s-au strecurat buruienile, care în scurt timp au pus stăpânire pe frumosul şi apreciatul, cândva, ştrand arădean.

Primăria Arad ne-a anunţat duminică seara, prin intermediul unui comunicat de presă că „în aceste zile de weekend prelungit, arădenii au profitat, în număr impresionant, de vremea ideală pentru ștrand, dar și de facilităţile bazei de agrement de pe malul Mureşului. Implicarea municipalității și investițiile realizate au dat roade, atrăgând, în zilele de sâmbătă și duminică, peste 20.000 de persoane, atât pentru plajă, bazine, toboganele noi și locurile de distracție, cât și pentru petreceri nocturne, creșterea calității serviciilor oferite constituind o prioritate a factorilor decizionali, cu privire la  ștrandul Neptun. «Prezența arădenilor într-un număr record pe ștrand ne bucură și ne obligă să continuăm investițiile de aici, dovedind încă o dată faptul că noi toți ne iubim orașul!», a precizat Călin Bibarț, viceprimar al municipiului Arad“, se arată în comunicatul emis de Primărie.

Ca arădeni care „ne iubim oraşul“, vorba lui Bibarţ, un astfel de comunicat ne bucură. Ne întristează însă, tot ca arădeni „care ne iubim oraşul“, timpul pierdut în cei peste 10 ani de zile în care un astfel de comunicat nu putea fi emis de către Primăria Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.