IŞJ Arad anunță noutățile pentru început de an

0
419

Anul 2018 aduce unele noutăți în sistemul de învățământ arădean, acestea fiind anunțate de Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) Arad. Vorbim de chestiuni organizatorice, precum și de măsuri aprobate de la nivel central.
În această perioadă la IŞJ Arad, se depun şi se verifică proiectele planurilor de şcolarizare transmise de unităţile de învăţământ, prin care acestea propun numărul  de clase pentru anul şcolar următor. „Fundamentarea proiectelor planurilor de şcolarizare are la bază, printre altele, studiul opţiunilor elevilor de clasa a VIII-a referitor la orientarea şcolară şi profesională, studiul privind inserţia socio-profesională a absolvenţilor de liceu şi învăţământ profesional şi analiza comparativă realizată de IŞJ Arad pe ultimii ani şcolari referitoare la realizarea numărului de clase
a IX-a. Totodată, fundamentarea proiectului are la bază şi solicitările agenţilor economici adresate unităţilor de învăţământ tehnologic. Conform Metodologiei nr. 5472 din 07.11.2017 privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2018-2019, la clasa
a IX-a, învăţământ liceal de zi şi profesional, numărul de clase se stabileşte în funcţie de numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a, pentru asigurarea cuprinderii întregii generaţii de absolvenţi de clasa a VIII-a în învăţământul liceal şi profesional, inclusiv dual în vederea finalizării învăţământului obligatoriu conform legii”, a anunțat Inspectoratul Școlar Jude­țean.
Pe 10 ianuarie 2018 la sediul ISJ Arad va avea loc o întâlnire cu toţi directorii unităţilor de învăţământ liceal şi profesional în vederea definitivării numărului de clase a IX-a de liceu şi învăţământ profesional.
De asemenea, o noutate pentru acest an este aprobarea de la nivel central, a derulării programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii de la Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” Arad. Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat unui număr de aproximativ 450 de elevi şi preşcolari care participă la activităţile didactice, în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.
Municipalitatea a alocat fonduri de 330.000 de lei pentru achiziţionarea unui container şi 25.000 de lei pentru amenajarea şi dotarea acestuia,  în vederea servirii mesei în cele mai bune condiţii, astfel ca, în perioada imediat următoare, Primăria Municipiului Arad să demareze procedura de licitaţie a serviciului de masă (catering). Cel târziu până la finele lunii februarie, aceşti elevi vor beneficia de programul Masa caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.