Sorina Dragomir 

Începând cu 1 octombrie, Inspectoratul Școlar Județean Arad, propune un program de pregătire dedicat cadrelor didactice înscrise la Definitivat și Titularizare.

Proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ s-a desfășurat în 24.07.2019 la centrul de examen Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad. La examen s-au înscris 137 de candidați, iar conform rezultatelor finale după contestații 104 au luat note peste 8, iar 33 au luat note sub 8.

La proba scrisă a Concursului național de ocupare a posturilor didactice declarate vacante din învățământul preuniversitar, au avut drept de participare 611 de cadre didactice, dintre care au fost prezenți doar 454. În urma corectării lucrărilor, 199 au fost apreciate cu note peste 7, 147 de lucrări cu note cuprinse între 5 și 7, iar 107 au fost apreciate cu note sub 5. Dintre toate cele 454 de lucrări scrise, o singură lucrare a fost anulată.

În urma rezultatelor obținute de cadrele didactice candidate la examenul de definitivare în învățământ precum și la concursul de titularizare, ISJ Arad propune activități remediale pentru personalul didactic care se înscrie la aceste examene.

Ca urmare, un prim pas în acest sens este parteneriatul ISJ Arad cu DAST SYSTEMS. Aceasta va pune la dispoziție logistica necesară, în timp ce ISJ Arad vine cu Resursa umană, formată din inspectori, profesori metodiști. Pregătirea va începe cu data de 1 octombrie.

Sorina Dragomir

Recomandările redacției