Campionatul Mondial din Rusia naşte poveşti unice, iar în prim-plan se află şi jucătorii Islandei. Nordicii au impresionat în meciul de debut din Grupa D, 1-1 cu Argentina, fanii au celebrat atât în Moscova cât şi în Islanda, iar publicaţiile de pe toate meridianele se documetează despre bravii jucători ai selecţionerului Heimir Hallgrimsson.
Fundaşul dreapta Birkir Mar Saevarsson (33 de ani) joacă pe două fronturi. În viaţa de zi cu zi, titularul din meciul cu Argentina are carte de muncă la o fabrică de sare din zona industrială a capitalei Reykjavik. El s-a pregătit la nivel mental pentru întâlnirea cu Lionel Messi chiar… la job! „Nu pot să stau toată ziua fără să fac nimic. Nu vreau să fiu leneş înainte de Cupa Mondială” a declarat Saevarsson pentru AP. SportBible scrie că Saevarsson a fost nevoit să-şi ia concediu pentru a ajunge la Campionatul Mondial din Rusia.
Saevarsson, legitimat la Valur în ţara natală, este cel mai selecţionat jucător din lotul vikingilor, cu 80 de meciuri. A făcut parte din lotul Islandei şi la Campionatul European din 2006, unde nordicii au atins sferturile de finală. Următorul meci al Islandei este cu Nigeria, vineri, de la ora 18:00, iar Argentina dă piept cu Croaţia, joi, de la 21:00.

Recomandările redacției