Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru, a declarat, vineri, că 74,63% dintre cadrele didactice din Capitală sunt titulare, 16,80% suplinitori, 7,09% pensionari, 1,48% cadre didactice fără studii corespunzătoare.

Inspectorul a precizat într-o conferinţă de presă că a reuşit să asigure resursa umană necesară pentru noul an şcolar care va începe luni.

Potrivit inspectorului, în Bucureşti sunt ocupate în prezent 16.599,43 de posturi didactice, şi 2.276,5 posturi didactice auxiliare şi nedidactice.

Totodată, reprezentantul IŞMB a spus că în Capitală sunt 425 de directori de unităţi şcolare şi 212 directori adjuncţi.

El a precizat că înscrierile la clasa pregătitoare şi clasa I vor continua până la sfârşitul anului calendaristic şi a menţionat că anul acesta, faţă de anul trecut, sunt cu 5.000 de copii mai mulţi pe acest segment.

De asemenea, Trăistaru a arătat că s-au înscris la grădiniţă până în prezent 39.715 copii şi că urmează să se realizeze un program informatic care să nu permită înscrierile paralele.

Referindu-se la evaluările din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, inspectorul a precizat că vor exista modele de subiecte pentru acestea şi a atenţionat că aceste evaluări nu trebuie să perturbe programul obişnuit al unităţilor şcolare.

Trăistaru a mai spus că pentru simulările de la clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a urmează să fie stabilit calendarul.

În opinia sa, simularea la clasa a VIII-a ar putea avea loc în ianuarie, pentru clasa a XI-a în aprilie-mai, iar pentru a XII-a cel mai probabil în luna martie.

În anul şcolar 2013 – 2014 în Capitală vor fi 241.930 de preşcolari şi elevi, faţă de 237.224 câţi au fost anul trecut.

În ceea ce priveşte clasa pregătitoare, s-au înscris 15.091 copii, iar la clasa I-a – 12,243.

 

 

(AS – operator: Paul Dumitrescu, autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

 

Recomandările redacției