Israelianul Khalaila – ultima „piesă” din „puzzle-ul” UTA-ei pentru noua stagiune: „Să muncim și să luptăm pentru promovare!”

0
307

În experiența sa în fotbalul israelian, avută cu mulți ani în urmă la Ihud Bnei Sakhnin, Bogdan Apostu a remarcat un copil foarte talentat, pe care l-a urmărit și în ultimii ani. Între timp, atacantul Amir Khalaila fusese achiziționat de Hapoel Beer Sheva, fostă campioană în Țara Sfântă, formație de care s-a despărțit în această vară. Directorul executiv al FGA nu a scăpat ocazia să-i prezinte fotbalistului de 22 de ani oferta UTA-ei, iar, ieri, s-au semnat și actele. Prin urmare, Laszlo Balint și-a primit ultima „piesă” din „puzzle-ul” gândit la UTA pentru sezonul 2019-2020 a ligii secunde la fotbal.
Prezentarea celei de-a zecea achiziții estivale a UTA-ei a făcut-o Bogdan Apostu, din postura de fost coleg și impresar. „L-am remarcat încă de mic, pe vremea când am jucat și eu în Israel. Am fost colegi, ca să spun așa, deși el nu debutase încă la prima echipă. Dar, l-am urmărit atent de 4 ani încoace, de când a debutat la Bnei Sakhnin și vă pot spune că este unul dintre cei mai promițători atacanți ai Israelului. A fost cumpărat la o vârstă fragedă cu o suma mare deBeer Sheva, i-a fost destul de greu acolo și de aceea a cam fost împrumutat la alte formații tot pe bani grei. Gyuszi (n.a. Laszlo Balint) și l-a dorit mult după ce a văzut imagini cu el și, în cele din urmă, l-am convins să accepte oferta UTA-ei. A acceptat un salariu mult sub cel avut la ultima sa echipă, dar l-am convins că acest proiect poate fi o rampă de lansare pentru el. A semnat un contract valabil pe doi ani de zile, la o adică poate reprezenta și o marfă bună de export pentru UTA. La bază e număr 9, dar poate juca oriunde și în linia de trei în spatele vârfului, e versatil, va fi alegerea lui Gyuszi unde îl va folosi. Joacă la fel de bine atât cu stângul, cât și cu dreptul, a dat dovadă de caracter acceptând oferta UTA-ei la prima sa experiență în afara Israelului”, a spus Apostu.
La rândul său, „principalul” arădenilor e foarte mulțumit de ceea ce ar trebui să fie ultima mutare a verii pentru UTA. „Mă bucur că am reușit să-l aducem, mai ales că vorbim despre un fotbalist tânăr care poate juca pe orice poziție in atac. Prin venirea lui Amir căpătăm consistență și mai mare pe faza ofensivă, ceea ce mă bucură ca antrenor. La calitățile lui se poate adapta oriunde, ca David Miculescu, de altfel. Nu am un sistem bătut în cuie, este flexibil. Începutul va fi dificil, sunt mulți jucători noi, dar cu un grup puternic UTA va fi o nucă tare pentru orice echipă din Liga 2-a. Soluții pot apărea oricând, dar în principiu a fost ultimul transfer al verii”, a punctat Laszlo Balint.
„Sunt bucuros că am venit la UTA, este o echipă mare. Avem o țintă precisă, vrem să muncim mult și să ne luptăm pentru a promova în prima divizie. Bogdan (n.a. Apostu) e un nume mare în Israel și mi-a spus multe despre acest club”, a declarat și Khalaila la conferința de prezentare.
Așadar, până a îmbrăca tricoul „roș-alb” al UTA-ei Amir Khalaila a mai evoluat doar în țara natală pentru Bnei Sakhnin, Hapoel Beer Sheva, Hapoel Ramat Gan, Hapoel Acre și Hapoel Ikhsal. La ultima sa formație, din eșalonul secund israelian, a evoluat în 19 de partide și a înscris 5 goluri.
Khalaila și Lorenzi, cei doi jucători sosiți în această săptămână, vor debuta în tricoul UTA-ei sâmbătă, în amicalul cu Luceafărul Oradea, de la Sânmartin. Luni, arădenii vor pleca în cantonamentul din Slovenia, unde vor sta până pe 27 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.