În sfârșit se conturează îndeplinirea uneia dintre dorințele cele mai des exprimate de către suporterii utiști: desființarea gardului din fața Arenei Francisc Neuman. Nu se va întâmpla în viitorul foarte apropiat dar măcar există un proiect concret pentru zona din fața stadionului. Acel platou urmează să devină un spațiu de socializare care însă din punct de vedere urbanistic va fi integrat în simbolismul generat de stadion și de istoria glorioasă a clubului UTA.

Astfel, platoul din fața noii arene va fi în continuare delimitat de Calea Aurel Vlaicu și de strada Frații Neuman însă nu printr-un gard cum este acum ci printr-un zid simbolic, de mici dimensiuni, întrerupt din loc în loc de panouri grafice care să rememoreze legendele clubului și momentele de glorie din istoria Bătrânei Doamne.

Arădenii în general și suporterii în special au cerut de mult timp primăriei desființarea acelui gard care nu are nicio logică urbanistică într-un spațiu public cum este cel din fața stadionului. Reprezentanții municipalității  au cerut inițial răbdare până la preluarea stadionului de la constructor și ulterior până la predarea lui către compania Recons care îl administrează. Apoi scuza a fost aceea că jandarmeria impune existența acelui gard deoarece în zilele de meci zona de intrare în club trebuie delimitată de cea în care are acces publicul. Până la urmă s-a găsit o soluție și pentru acest amănunt organizatoric. Astfel în zilele de meci urmează ca spațiul respectiv să fie delimitat prin gardurile mobile din dotarea Poliției Locale.

Un amănunt interesant este acela că toate costurile amenajării vor fi suportate de un om de afaceri care dorește să rămână anonim. În perioada care urmează proiectul tehnic urmează să fie finalizat de către aparatul de specialitate din cadrul primăriei urmând ca apoi să înceapă amenajarea propriu-zisă. Reprezentanții municipalității estimează că lucrările ar urma să fie finalizate până la jumătatea anului viitor.

Iar dacă vi se pare că un termen de peste jumătate de an este prea mare pentru amenajarea unui spațiu atât de restrâns precum cel despre care vorbim, ar trebui să nu uităm că primăriei i-a luat nu mai puțin de 6 ani pentru a finaliza un stadion care depășește cu puțin capacitatea de 10.000 de locuri.

Recomandările redacției