În perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, Aradul va îmbrăca haine de sărbătoare.

Deschiderea Târgului de Crăciun și sărbătorirea Zilei Naționale a României sunt doar câteva dintre evenimentele cu public numeros care se vor desfășura în aceste zile.

Având în vedere importanța acestor sărbători la care se anunță participarea unui număr mare de persoane, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

În plan operațional, zilnic, 130 de pompieri arădeni încadrează mijloace tehnice care sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, pompierii arădeni recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, astfel:

❗️NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.
❗️NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.
❗️NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori.
❗️NU lăsați copiii nesupravegheați.
❗️Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine și a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

Reamintim cetățenilor că în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.
 
Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură.
 
În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad vă dorește să vă bucurați de aceste zile de sărbătoare fără a întâmpina evenimente nedorite.

Recomandările redacției