ISU Arad a asigurat ajutorul umanitar către Muntenegru și Macedonia de Nord

0
390

Ieri, 31 martie, un transport cu 102.000 măști de protecție FFP 2 și 150.000 măști de protecție FFP 3 a plecat către Muntenegru și Macedonia de Nord, în sprijinul autorităților din cele două țări, pentru combaterea efectelor pandemiei generată de Covid-19.

De asemenea, misiunea de transport a fost asigurată de un convoi aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), respectiv de ISU ARAD, care a plecat cu trei autocamione de transport și un autoturism cu doi ofițeri și șase subofițeri.

Comisia Europeană, prin Centrul European de Coordonare a Răspunsului la Urgențe (ERCC) a dispus disponibilizarea unor materiale de protecție personală din rezerva rescEU, constituită în România, pentru a fi distribuite către Muntenegru și Macedonia de Nord.

Rezerva de contramăsuri medicale rescEU pentru situația generată de  COVID-19, constituită în România, a fost achiziționată de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro, semnat cu Comisia Europeană, prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene.

La acest moment, Convoiul umanitar a ajuns la destinație, urmând ca în cursul zilei de astăzi să descarce materialele.

Costurile eligibile de transport vor fi rambursate în proporție de 100% de către Comisia Europeană, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.