isuSubunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş”, Arad au executat un număr de 47 misiuni, într-un singur weekend. Dintre acestea, majoritatea au fost acordarea primului ajutor şi a asistenţei medicale. S-a acţionat pentru stingerea a patru incendii, o misiune de descarcerare, o misiune de asanare a muniţiei neexplodată, două misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare în vederea prevenirii unor potentiale situaţii de urgenţă şi 39 de misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă.

„La cele 47 misiuni au participat toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Arad.

Pompierii ISU au stins şi lichidat mai multe incendii. În data de 20 iulie, în jurul orei 18.30, în urma unui apel în sistemul unic de urgenţă 112, Garda de intervenţie nr.unu Bârzava s-a deplasat, cu un echipaj şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă în satul Odvoş, comuna Conop, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o locuinţă particulară. În momentul sosirii echipajului, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi generalizat la întregul acoperiş al construcţiei, propagat la camerele de locuit. A fost solicitată în sprijin o a doua autospecială de capacitate mărită. Incendiul a fost limitat şi izolat după aproximativ 45 de minute de intervenţie şi lichidat după aproximativ trei ore. Cauza probabilă a incendiului „coş, canal sau burlan de evacuare a fumului neizolat sau deteriorate”.

Recomandările redacției