Italia a anunțat carantină pentru persoanele care vin din România și Bulgaria

0
1028

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat printr-un mesaj postat pe Facebook, că a semnat un nou ordin „care impune carantină pentru cetățenii din România și Bulgaria”.

Oficialul italian a mai precizat că măsură este deja în aplicare pentru toate țările din afară Uniunii Europene și din afară spațiului Schengen.

Speranza a accentuat în mesajul sau că virusul nu a fost „învins și continuă să circule. Din această cauza, trebuie să fim precauți și atenți”.

Măsurile au au fost considerate necesare după ce în urmă cu câteva zile țară noastră a depășit o mie de cazuri de coronavirus confirmate în 24 de ore, devenind, astfel, unul dintre principalele focare din Europa, scrie Il Messagero.

Publicația italiană scrie că ieri, 23 iulie, două românce care au ajuns în Peninsula cu un autocar din Bacău au fost confirmate pozitiv. Acestea lucrau că îngrijitoare la Roma.

Italia a interzis joi intrarea pe teritoriul sau a persoanelor din Serbia, Kosovo și Muntenegru, pentru a evita primirea de cazuri de coronavirus, informează Agerpres care citează Reuters. Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că „în lume epidemia este în cea mai grea faza. Avem nevoie de atenție maximă pentru a apară progresele făcute până acum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.