hasisPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, împreună cu colegii lor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au descoperit, sâmbătă, un cetăţean italian care încerca să scoată din ţară cantitatea de 2,755 kg de haşiş.
Drogurile erau ascunse sub scaunele autocarului în care călatorea, dar şi în bagajele personale.
„În urma controlului documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că actul de identitate italian cu care s-a legitimat bărbatul este fals. Lucrătorii noştri au extins cercetările şi au descoperit, sub scaunul din autocar pe care stătea, patru pachete învelite în folie de staniol, iar în bagajul de cală încă un pachet asemănător. Cele cinci pachete conţineau o substanţă de culoare verzuie cu miros înţepător. În urma efectuării testului cu trusa narcotest, a reieşit faptul că substanţa respectivă reacţionează pozitiv la haşiş”, ne informa comisar-şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră l-au identificat pe bărbat, cu ajutorul colegilor lor din cadrul Punctului de Contact Oradea, ca fiind Vicenzo R., de 40 de ani, cetăţean italian. Acesta a declarat că drogurile îi aparţin, provin din culturi spontane găsite pe marginea unui canal din judeţul Călăraşi şi le deţine pentru consum propriu.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad (SCCO) au preluat speţa, au confiscat cele 2,755 kg de droguri şi au prezentat cazul procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad.
“Împotriva cetăţeanului italian a fost dispusă începerea urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc, scoatere din ţară de droguri de risc, fără drept, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi uz de fals”, ne preciza Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Cel în cauză a fost prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă de 29 de zile.

Recomandările redacției