Bărbatul italian de 71 de ani revenit din România și confirmat cu coronavirus la Rimini este sub supraveghere și starea i s-a îmbunătățit.

Potrivit presei italiene, italianul a declarat că s-a întors din România sâmbătă cu un avion care a aterizat la Bologna.

Întrebat cum se simte, bărbatul a răspuns: „Medicii trebuie să o spună mai bine. Acum nu mai am febră”. Acesta a recunoscut că i-a fost teamă.

Italianul susține că nu a avut febră când a revenit din România.

Am fost la Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo”, a adăugat bărbatul, după care jurnaliștii scriu că acesta nu a putut continua conversația din cauza oboselii.

Conform informațiilor de până acum, italianul a început să aibă febră și să tușească duminică, dar luni, când a mers la medicul de familie, acesta nu a înțeles despre ce e vorba și l-a trimis la secția de urgență a spitalului din Cattolica.

Aici, potrivit medicilor, italianului i s-a făcut o radiografie toracică și alte analize, după care rezultatul la coronavirus a ieșit pozitiv.

Acesta a stat 4 zile în România, în județele Dolj și Gorj, fiind însurat cu o femeie din Gorj.

Autoritățile gorjene au făcut până la această oră analize la 13 persoane care au intrat în contact cu italianul, iar alte 19 persoane sunt vizate de ancheta epidemiologică.

Prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan, a declarat, miercuri dimineață, într-o conferință de presă, că până acum niciuna dintre persoanele care a intrat în contact cu cetățeanul italian nu a manifestat simptome sau nu a cerut ajutorul medicilor.

Recomandările redacției