Dacă la nivelul lotului de jucători nu există noutăți certe, UTA și-a completat stafful cu doi membri. Ionuț Popa a anunțat azi că și-a primit preparatorul fizic și medicul solicitați conducerii încă din toamnă. „Ca și noutate, astăzi am avut discuția cu preparatorul fizic din Italia, care a lucrat în Georgia cu fostul antrenor de la Național. Este un tânăr cu calități, i-am cerut ca echipa să fie pregătită atletic, nu mă interesează dacă cu minge sau fără minge. Metoda o dă antrenorul principal, iar mijloacele le dă preparatorul fizic. Acum e la un simpozion la Roma,  îl așteptăm la echipă pe final de săptămână sau la începutul celei viitoare. Altă noutate este medicul echipei, care va fi zilnic cu  noi. În această săptămână așteptăm și un maseur și atunci avem complet corpul tehnic pentru pregătirea echipei”, a menționat Ionuț Popa.

Valerio Zuddas a colaborat cu Roberto Landi, fostul tehnician al lui FC Național, în Georgia (la Spartaki Tskhinvali și Kolkheti Poti), dar are și alte mandate ca preparator fizic în ligile inferioare din Peninsulă: Reggina 1914, Lupa Roma Fc, plus echipa feminină a clubului Lazio.

În schimb, medicul Hashem Falah e absolvent de medicină la Universitatea de Vest Vasile Goldiș. Israelianul e medic rezident în Arad și a acceptat oferta UTA-ei. A și supervizat din tribunele de pe „Motorul” primul antrenament al noii sale echipe.

UTA nu a mai contat pe un preparator fizic de la despărțirea de Vlad Țăran, din toamna anului 2017, iar ultimul medic full time a fost Florin Voin.

Recomandările redacției