ITM Arad anunță majorarea salariului minim pe economie

0
292

itm

De anul viitor, teoretic, salariile ar trebui să crească. Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad aduce la cunoştinţa tuturor angajatorilor din judeţul Arad că, începând cu data de 1 ianuarie 2015, salariul de bază minim brut garantat în plată este de 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 5,781 lei/oră.

Începând cu data de 1 iulie 2015, salariul de baza minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe luna in anul 2015, reprezentând 6,225 lei/oră.

Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub acest nivel minim constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, de către inspectorii de muncă.

Salariul minim brut garantat în plată este stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 1091/11.12.2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

„Angajatorii trebuie să înregistreze modificarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în registrul general de evidenţă a salariaţilor şi să-l transmită Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora“, a susținut Ecaterina Isac, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.