itmArădenii care îşi caută de muncă peste graniţă sunt sfătuiţi să fie atenţi la ce semnează. Zeci de firme de recrutare şi plasare de personal au tras ţepe la mii de şomeri în căutarea unui trai mai bun.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad atrage atenţia tuturor persoanelor interesate care intenţionează să apeleze la agenţii economici care mediază angajarea în străinătate să acorde atenţie deosebită tuturor clauzelor înaintea semnării contractului de mediere, îndeosebi celor care privesc obli­gaţiile părţilor semnatare.
Agenţii de ocupare a forţei de muncă se înregistrează la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, în Registrul special de evidenţă al agenţilor de ocupare a forţei de muncă.
Important de precizat este faptul că în vederea efectuării acti­vităţii de mediere a angajării ce­tăţenilor români în străinătate agenţii de ocupare a forţei de muncă încheie, în forma scrisă, cu cetăţenii români care solicită să lucreze în străinătate, contracte de mediere.
Totodată, facem cunoscut faptul că instituţia noastră nu poate interveni asupra executării sau  încetării contractului de mediere, iar în cazul în care agentul de ocupare a forţei de muncă nu şi-a  respectat obliga­ţiile asumate prin acesta, competenţa de soluţionare a litigiilor revine instanţei de judecată.
Menţionăm că o listă a agenţilor de ocupare a forţei de muncă în străinătate, înregistraţi la I.T.M. Arad, este postată pe pagina de internet a instituţiei (www.itmarad.ro), la secţiunea „Munca în străinătate”.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției