Iubirea falimentează de Ziua Îndrăgostiților

0
563

În prag de Ziua Îndrăgostiților, comercianții de flori sau cadouri romantice se roagă să vină câte un client. Sfântul Valentin sau Valentines Day sunt doar două din denumirile pe care le auzim foarte des în această perioadă. În alți ani, la tarabele amplasate în centrul orașului abia aveai loc să cumperi un cadou romantic pentru persoana iubită. Însă în acest an romantismul arădenilor a scăzut destul de mult. Nici la capitolul flori lucrurile nu stau mai bine. Comercianții de flori din Piața Mihai Viteazul speră ca măcar în data de 14 să le crească vânzările.

Este aproape ora 12, iar până acum nu am dat nimic. Nu știu ce s-a întâmplat, în alți ani era înghesuială la flori. Aici, în Piața Mică de abia aveai loc să te învârți. Sper ca măcar pe data de 14 să avem ceva vânzări“, ne-a declarat un comerciant de flori.

Pe lângă flori de toate soiurile, la ghiveci sau buchete, în Piața Mihai Viteazul există și cunoscutele flori de săpun, care spre deosebire de florile naturale, pot fi considerate un cadou de durată, datorită faptului că nu se ofilesc.

Mă ocup cu aranjamente florale de foarte mult timp. Zilele acestea piața a fost foarte slabă, sper ca în 14 o să fie mai bine. Există prețuri pentru toate buzunarele, începând de la 15 lei și ajungând până la 200, la aranjamentele florale mai sofisticate. Probabil chiar de Ziua Îndrăgostiților o să avem o clientelă mai bună, datorită faptului că oamenii doresc să le facă o surpriză partenerilor și de multe ori nu au unde să ascundă «surpriza» de aceștia “ , ne-a relatat o vânzătoare de trandafiri de săpun.

Conform celor care se ocupă cu articole specifice acestei sărbători, în acest an vânzările au fost mult mai mici din cauză că îndrăgostiții s-au reorientat când vine vorba de cadouri. Clasicii ursuleți de pluș sau pernele în formă de inimioară nu mai sunt o opțiune pentru cei îndrăgostiți. În mod special domnișoarele preferă daruri mai extravagante, considerând aceste daruri ca fiind un clișeu. Cei care lucrează în acest domeniu sunt foarte supărați, deoarece există un risc extrem de mare să rămână cu marfa nevândută până în următorul an.

Numărul scăzut de clienți, a dus și la un număr mai mic de comercianți. Dacă în anii anteriori în această perioadă, centrul orașului era invadat de tarabe, în acest an au fost doar trei locuri unde vânzătorii și-au etalat marfa. Zonele preferate de către aceștia au fost Podgoria, Ziridava și Centru. Pe lângă aceste trei locuri, comercianții s-au mai amplasat și în Piața Mică.

În mod deosebit, anul acesta tinerii au preferat opțiunea ciocolată. Am discutat cu un tânăr ce pregătea un cadou pentru partenera sa, iar acesta ne-a relatat că pe lângă un cadou puțin mai scump, precum o brățară sau un lănțișor, este extrem de important să cumperi și ciocolată, deoarece majoritatea fetelor au o slăbiciune pentru ciocolată și dulciuri, în general.

Dacă totuși tinerii sau chiar domnii căsătoriți s-au hotărât să facă un mic gest de iubire, îi sfătuim să treacă prin centru, sau chiar prin Piața Mică, însă e obligatoriu să nu uite de ciocolată. Răsplata va fi pe măsură, vă garantăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.