Iubitorii de jazz s-au strâns la evenimentul Livada Jazz Night

0
337

Evenimentul Livada Jazz Night, desfășurat duminica seara, a încălzit inimile oamenilor iubitori de ritmuri jazz. Chiar dacă vremea a fost nefavorabilă, frigul și picăturile de ploaie nu i-au împiedicat pe spectatori din a savura minunatul eveniment.
Livada Jazz Night a fost organizată de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad și Primăria Livada și s-a aflat la prima ediție.
Este un eveniment mult așteptat de către toți locuitorii comunei”, a spus primarul Iosif Bimbo.
„Am încercat să facem față, anul acesta fiind mai aparte, mai deosebit. Festivalul de jazz nu a fost în tiparele culturale ale noastre de până acum, dar există un început în toate. Sperăm ca de acum să facem anual acest eveniment și în alte condiții atmosferice” mai spune acesta.
Evenimentul Livada Jazz Night i-a avut în centrul atenției pe invitații Ana Maria Galea Quartet și pe Mike Godoroja & Blue Spirit.
Ana Maria Galea este una dintre vocalistele cu cea mai bogată activitate artistică atât pe plan național cât și internațional. Pe lângă numeroasele apariții în cluburile de jazz din țară și străinătate alături de muzicieni importanți ai scenei internaționale, Ana Maria Galea a concertat în „Sala de Muzică” de la Castelul Peleș, la Biblioteca Națională a României, Palatele Brâncovenești, Gala UNITER, Festivalul „Jazz on The Rooftop”, Festivalul de Jazz de la Câmpina, Festivalul TamTam, Jazz pentru Timișoara, Deva Jazz Festival , Festivalul Muzicii Europene de la Alger și alte evenimente de notorietate în calitate de lider de ansamblu sau de artist invitat.
Mike Godoroja este unul dintre cei mai importanţi promotori ai jazz-ului, blues-ului și rock-ului din România, cunoscut producător & realizator radio şi TV, solist şi compozitor.
Trupa Mike Godoroja & Blue Spirit are istorie, inspirație, instrumente inedite, multe și surprinzătoare, unice atât în România cât și în Europa.
De-a lungul timpului, trupa a abordat diverse stiluri pornind de la muzica jazz, continuând cu rock, blues-rock, folk, country, dar incorporând adesea în multe din cântecele lor porțiuni muzicale dintre cele mai diferite genuri ale muzicii universale.
Comuna Livada este foarte bine pusă la punct. Întrebat fiind despre viitoarele planuri în ceea ce privește comuna, primarul a declarat că: „Muncim mai departe la partea birocratică, muncim pentru canalizare, care e cea mai mare dorință în momentul de față și celelalte investiții pe care le avem în curs de finalizare. Încercăm să facem ceea ce oamenii cer . Suntem o localitate foarte apropiată de Arad, pretențiile sunt mai ridicate. Se construiește foarte mult la noi în localitate și trebuie să ținem pasul cu nevoile și dorințele oamenilor”. Acesta a mai adăugat faptul că: „ Am câștigat un proiect pentru un centru medical. De asemenea mai avem multe lucruri care trebuie implementate precum: deșeurile menajere și cele selective.”
Planurile nu se opresc însă aici, viziunea fiind mai amplă în ceea ce privește și educația. Mai aflăm faptul că: „Peste puțin timp o să dăm în folosință o grădiniță cu program prelungit care e făcută pe fonduri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.