Actori celebri, umor spumos, spectacol în premieră: este o ”reţetă” infailibilă pentru a mobiliza o consistentă parte a publicului arădean, dornic de teatru.

În data de 4 octombrie, de la ora 19, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, va fi jucat spectacolul  “Prenumele”, în regia lui Răzvan Săvescu. Actorii Claudiu Bleonţ, Mihai Călin, Mirela Oprişor (cunoscută publicului nu doar din spectacolele de teatru, ci şi din serialul Las Fierbinţi, unde joacă rolul Aspirina), Raluca Aprodu şi Leonid Doni (la rându-i faimos pentru rolul poliţistului  Robi în Las Fierbinţi) îşi captează spectatorii cu o comedie mustind de vervă şi o dezbatere de-a dreptul savuroasă.

Vincent (Mihai Călin), un agent imobiliar de succes şi în curând fericit tată, este invitat la cină de către sora sa Babou (Mirela Oprişor) şi cumnatul său Pierre (Claudiu Bleonţ), profesor la universitate. Soţia sa Anna (Raluca Aprodu), specialistă în modă, şi prietenul acestora din copilărie, Claude (Leonid Doni), trombonist la  orchestra simfonică  radio, îl însoţesc. O glumă nevinovată despre numele viitorului copil declanşează o cascadă de situaţii comice neprevăzute şi dezvăluiri hilare care pun la grea încercare prietenia lor.

“Le Prenom (Prenumele)” este o comedie franceză, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul din rolurile principale. Piesa a fost nominalizată la mai multe Premii Molière, fiind ulterior adaptată şi pentru marile ecrane, primind cinci nominalizări la premiile César în 2013.

Textul a fost montat în România de regizorul Răzvan Săvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru şi filme, dintre care cele mai renumite sunt serialul “La Bloc”, piesa de teatru “Popcorn” de Ben Elton şi producţia cinematografică, parţial filmată în New York, “America, venim!”.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia Teatrului „Ioan Slavici”.

Recomandările redacției