Iuga: „Două puncte pierdute, la Timișoara cu un singur gând – victoria”

0
361

Începând cu partida de la Târgu Jiu, absențele din apărarea UTA-ei
i-au dat oportunitatea lui Rafael Iuga să apară în primul „unsprezece” utist sau chiar să bifeze minute bune și din postura de rezervă. Fie ca fundaș drepta, fie central.
Fotbalistul de 20 de ani a intrat imediat după pauza partidei cu
Energeticianul în locul lui Benga, care fusese avertizat și avea probleme în fața atacanților adverși. „Joc oriunde mă pune domnul antrenor, în funcție de unde este nevoie. După părerea mea, sunt două puncte pierdute astăzi, la ce echipă și la ce grup avem ar trebui să câștigăm fiecare meci. Meciul în sinte a fost destul de greu, oaspeții
ne-au pus probleme cei mai ales pe final când echipele s-au rupt în două și s-a jucat doar pe contre. Domnul Popa mi-a spus să intru cu tupeu, cu curaj, să joc mingea și asta s-a și întâmplat”, ne-a mărturisit Iuga, una dintre „piesele” generației 1997-1988 de la Atletico.
Acum aproximativ un an, Cristi Todea a surprins pe toată lumea când l-a introdus ca titular pe Iuga la meciul de pe „Dan Păltinișanu”, contra lui ASU Poli. Practic, tânărul apărător a debutat chiar în derby-ul Vestului, pe care ar putea să-l joace din nou peste 6 zile și tot la Timi­șoara.
„Chiar dacă am pierdut, derby-ul cu Poli a fost cel mai frumos meci din viața mea. Mai suntem câțiva supraviețuitori de anul trecut, au venit pe lângă noi niște jucători buni, formăm un nucleu din ce în ce mai bun. Eu sper să joc în fiecare meci, dar derby-ul e special pentru mine. De la 7 ani am o ambiție mai mare împotriva Timișoarei, am jucat la juniori zeci de dueluri cu Poli și le-am cam câștigat. Mergem acolo cu un singur gând și acela este victoria. La acest meci nu mai contează nici locurile în clasament, nici restanțele, nimic. E un meci de orgoliu și trebuie câștigat cu orice preț. Atât pentru noi, cât și pentru suporteri, care sunt convins că vor veni în număr mare pentru că e cel mai important meci și pentru ei”, a adăugat tânărul fotbalist arădean.
Rafael Iuga este singurul supraviețuitor al UTA-ei care a evoluat în ultimul derby al Vestului, disputat pe Bega și pierdut de „roș-albi” cu 2-1 pe 15 octombrie 2017. În lot se mai aflau și Alex Manea sau Albert Stahl, jucători care –
însă – nu au intrat pe gazon în urmă cu un an de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.