Iulia Motoc se retrage marți de la Curtea Constituțională

0
192

MotocCeremonia care marchează încetarea mandatului de judecător pentru Iulia Motoc are loc marți la Curtea Constituțională a României.

Pe 18 decembrie, ea va depune jurământul ca judecător al CEDO, la Strasbourg.

Luni, judecătorul Iulia Motoc a anunțat pe o rețea de socializare că la ceremonie va vorbi despre „derapajele în CCR”.

„Rămân sora lui Blaise Pascal, de aceea voi spune adevărul… puterii.. așa cum percep eu puterea și derapajele în CCR. Cu siguranță, întrebarea legitimă este de ce un judecător ales al CEDO ar face acest gest. De ce nu ar trebui să plec cu două trei cuvinte diplomatice. Poate pentru că în măsura în care crezi și urmezi idei (și idealuri) ideea de justiție îți rămâne esențială, indiferent unde ești sau ai putea fi”, a precizat Motoc.

Anterior, ea a afirmat că „cei care cred în Curtea Constituțională a României și în independența sa nu pot invoca ‘schimbarea algoritmului politic’ al CCR.

„Este o contradicție în termeni. Mai simplu: ori este o Curte Constituțională independentă, ori funcționeaza după ‘ algoritmul politic'”, a afirmat Motoc.

Reprezentanții CCR au declarat luni, pentru AGERPRES, că Iulia Motoc și-a prezentat săptămâna trecută demisia din funcția de judecător al Curții. Data de 17 decembrie este ultima zi a judecătorului Motoc în cadrul CCR.

Iulia Motoc a fost aleasă la 1 octombrie de plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să ocupe funcția de judecător din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.