tecsiDeși era a treia variantă de atacant careu din lotul „Bătrânei Doamne”, Iulian Alexandru Tecsi a evoluat foarte puțin în prima parte a se sezonului. Fotbalistul originar din Brad nu a prins deloc primul „unsprezece” și a intrat de fiecare dată după pauză pe gazon. A făcut-o în patru partide, toate în deplasare, la Râmnicu Vâlcea, Craiova (cu CS U), Motru și Slatina. În total, fostul fotbalist al lui U. Cluj a strâns aproximativ 100 de minute și o singură mare ocazie de gol. Atacantul de 22 de ani a lovit transversala în Bănie într-un moment în care arădenii dădeau impresia că pot reveni pe tabelă de la 0-2. Tot în acest meci, Tecsi a fost faultat în careu, iar „centralul” ar fi dictat penalty dacă asistentul nu semnaliza offside.
Una peste alta, utistul regretă faptul că nu a evoluat mai mult în acest sezon și mai ales că nu a călcat iarba din Calea Aurel Vlaicu într-un meci oficial.„Poate e și vina mea că nu am reușit să mă impun, deși antrenorul nu mi-a reproșat niciodată nimic. Dimpotrivă, la un moment dat a declarat că mă pregătesc bine și că îmi va veni rândul. L-am tot așteptat, mi-aș fi dorit să joc mai mult și măcar o dată pe teren propriu. Și, mai de fiecare dată când am intrat pe teren, echipa era condusă și trebuia să vin cu un plus, simțeam o mică presiune. Dar, asta e, nu mai pot da timpul înapoi. Ceea ce a fost a fost, rămâne să vedem ce va fi de acum înainte”, a precizat „textilistul”.
Tecsi se află pe „lista neagră” a lui Eugen Trică și s-ar putea să nu mai joace în „alb-roșu” din retur. „Mie nu mi-a comunicat nimeni nimic, am aflat din presă că UTA ar vrea să se despartă de mine. Eu semnasem pe trei ani de zile cu arădenii, însă e adevărat că se poate renunța la mine oricând, fără ca eu să pot comenta ceva. Oricum, e devreme să spun ce voi face, se aud tot felul de lucruri, inclusiv că domnul Trică va pleca de la echipă, sau că Firțulescu se va transfera la Craiova. La cele trei salarii pe care am să le iau de la UTA nu voi renunța. Voi depunde în curând memoriu la Federație, dar asta numai dacă nu vom primi – totuși – niște bani de la domnul Marțian, așa cum se aude”, mai spune tânărul atacant.
Dacă nu va rămâne la UTA, Tecsi ar putea pleca peste hotare. „Am o variantă în Germania, la o echipă de Liga a III-a. În România, dacă nu prind un contract în primele două ligi, nu aș mai vrea să joc”, a mai afirmat hunedoreanul.

Recomandările redacției