Cionca bunPrim-vicepreședintele ACL Arad, Iustin Cionca, a anunțat ieri, că noua structură formată din cele două mari partide de dreapta de pe scena po­litică românească va începe o campania de strângere de semnături pentru candidatul dreptei la ale­ge­rile prezidențiale. „Începând de astăzi, după ce conducerea noii formațiuni va anunța candidatul pentru ale­ge­rile prezidențiale din noiembrie, vom demara o amplă acțiune de strângere de semnături pentru susținerea acestuia. În cel mai scurt timp vom aborda o strategie pentru o precampanie și o campanie de succes pentru candida­tul nostru. Atât eu, cât și co­legii mei, suntem convinși că Alianța Creștin Libe­rală va da viitorul pre­ședinte al României”, a decla­rat Iustin Cionca. Totodată, liderul ACL Arad, a anunțat și o parte din calendarul adoptat de Consiliul de Conducere al ACL.
„Potrivit calendarului adoptat în ședința Consiliului de Condu­cere al Alianței Creștin Liberale, duminică, 31 august, va avea loc, la Iași, reuniunea Grupurilor Parlamentare comune ale ACL, unde vor fi prezentate inițiativele le­gislative pentru noua legislatură. Câteva zile mai târziu, în 5 și 6 septembrie, la Brașov, va avea loc Liga Aleșilor Locali ai Alianței Creștin Liberale”, a mai explicat Iustin Cionca, adăugând că, față de PSD, ACL are o abordare nouă, proas­pătă, cu dorința de schimbare și cu două echipe care vor face o campa­nie excepțională. Prezent la confe­rința de presă de ieri,  vicepreședinte al Alianței Creștin Liberale Arad, consilierul municipal Sergiu Bîlcea a declarat că la nivelul județului Arad, alianța se află într-un intens proces de armonizare a organizațiilor celor trei partide (PNL, PDL și FC).
„Deși la nivel național se discută astăzi mai mult despre desemnarea candidatului Alianței Creștin Liberale pentru președin­ția României, la nivel local suntem într-un plan complex de organizare, care trebuie să aducă, în primul rând, voturi. Nu ascundem faptul că avem un program alert de armonizare a orgnizațiilor ce­lor trei partide care compun alianța. Vor avea loc întâlniri cu fiecare organizație în parte, iar până la finalul acestei luni va trebui, ca pentru anumite animozități care încă există în unele localități, să încercăm să găsim soluții. Spe­răm ca în cea mai mare parte dintre ele să avem aceste soluții, în sensul în care oamenii trebuie să înțeleagă că acest proiect, noul PNL, este unul foarte important și să înțeleagă că fuziunea dintre cele trei partide este una foarte importantă pentru următorii ani”, a punctat  Bîlcea.

Recomandările redacției