Iustin Cionca : „Am redus deficitul bugetar cu cinci milioane de lei”

0
383

Consiliul Județean Arad a aprobat acoperirea definitivă a deficitului secțiunii de dezvoltare a bugetului Județului Arad pe anul 2020. Amortizarea acestui deficit, în valoare de 52.833.952,46 lei, se va realiza din excedentul bugetar al anilor precedenți.

„În momentul începerii unui an bugetar, se întocmește un buget estimativ, în baza căruia se asigură atât funcționarea Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate, cât și capitolul de investiții. 2020 a fost un an cu multe investiții care au generat, implicit, un deficit în partea de buget privind dezvoltarea. La acestea se adaugă și eforturile bugetare legate de pandemia de COVID. Cu toate acestea, în 2020 am redus deficitul de la 57 de milioane la 52, asigurând amortizarea acestui deficit din excedentul bugetar. S-a văzut încă o dată utilitatea Excedentului bugetar, cu ajutorul căruia am reușit să compensăm acest deficit”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Arad, de vineri, 8 ianuarie 2021. „Am redus deficitul bugetar cu cinci milioane de lei”, precizează Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.