Iustin Cionca cere Guvernului să prezinte programul în care este inclus Aradul în Centenarul Marii Uniri

0
256

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean cere să primească de la Guvern programele care vor include județul Arad, în anul Centenarului Marii Uniri. Pentru asta, acesta a făcut o solicitare Cabinetului Primului-Ministru.
„Aradul este locul unde unio­niștii au pregătit Marea Unire, locul unde Marea Unire a fost negociată și unde, după 1 decembrie 1918, s-au dus literalmente lupte pentru apărarea Marii Uniri. De aceea, rolul Aradului în acest eveniment istoric nu poate fi ignorat. Astăzi se vorbește despre Alba Iulia ca oraș al Marii Uniri, dar și Aradul este cel puțin la fel de important. Solicit Guvernului să ne transmită concret planul de măsuri avute în vedere pentru aniversarea Centenarului în județul nostru: ce sume sunt alocate, pentru ce tip de evenimente, ce investiții are în vedere Guvernul României la Arad, în 2018, în vederea pu­nerii în valoare a contribuției Aradului la Marea Unire. Am adresat această întrebare întrucât constatăm că, deși mai este jumătate de an până la Anul Centenarului, nu am fost consultați deloc de niciun minister în vederea stabilirii unor priorități, a unei proceduri, a unui mod de lucru. Există o lipsă totală de comunicare, nu suntem informați despre activitățile care se preconizează, ba pe diferite canale a ajuns la noi informația că Aradul nici nu va fi printre județele, respectiv municipiile cărora li se acordă o atenție specială cu acest prilej. Am avut discuții în Consiliul Județean și am decis, în urma acestora, să inițiez demersuri pentru ca Aradul să primească respectul care i se cuvine”, a spus Iustin Cionca.
Iustin Cionca susține că nici acum nu este foarte clar în subordinea cui este Departamentul Centenar, de ce buget se dispune și ce evenimente propune. „Riscăm să se transforme totul într-un hei-rupism tradițional, or evenimentul acesta chiar nu trebuie doar bifat! La Arad avem un plan de măsuri, știm exact ce vom face în fiecare lună a anului viitor și cum vom sărbători 1 decembrie 2018 (…)”, a accentuat președintelui Consiliului Jude­țean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.