Iustin Cionca: „CJA a inclus sistemul de învăţământ arădean în priorităţile CJA“

0
332

Conducerea Consiliului Judeţean (CJA) a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an şcolar. Preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca a ţinut să sublinieze că administraţia publică a inclus între priorităţile sale sistemul şcolar arădean.
„Vă doresc un an școlar frumos, cu satisfacții și rezultate bune! În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad și prim-vicepreședinte al PNL Arad, am cerut colegilor mei din Consiliul Județean să considerăm școala arădeană o prioritate printre preocupările noastre administrative. Ce înseamnă asta? Că ne dorim ca absolvenții să fie bine pregătiți și să își găsească un loc de muncă pe cât posibil cât mai aproape de casă; să avem școli bine înzestrate, cu elevi și dascăli implicați în viața comunității; să putem aduce din surse locale, corn și lapte ară­dean pentru elevii arădeni; că am decis să reintroducem excursiile școlare pentru cunoaș­te­rea județului, la obiective locale cu încărcătură istorică și cultu­rală”, a susţinut Iustin Cionca.
Preşedintele CJA a ţinut să sublinieze că administraţia judeţeană va încheia o colaborare cu cele două universități arădene și cu Inspectoratul Școlar: „Vom semna un parteneriat cu cele două universități arădene și cu Inspectoratul Școlar pentru ca dum­- neavoastră, când veți fi în ultimul an de liceu sau veți deveni studenți, să beneficiați de platforme de practică în instituțiile publice, să învățați meserie încă din școală și să dobândiți o diplomă cu valoare mai mare. Cu Inspectoratul Școlar dezvoltăm învățământul dual, fiindcă avem copii de foarte bună calitate, care pot deveni meseriași apreciați oriunde în lume – dar noi ne dorim să devină specialiști aici, acasă la ei, să fie un sprijin pentru părinți, pentru județul și pen­tru țara lor. Începe un an școlar pe care vi-l dorim plin de epi­soa­de frumoase. Sunteți la o vârstă a acumulărilor, la care fiecare zi este o bucurie, cu experiențe noi și cu provocări de care știu că nu vă feriți. Vă doresc succes în toate și să aveți în vedere că indiferent spre ce vă veți îndrepta în viață, cum vă veți construi cariera și parcursul pro­- fesional, personal, este bine să vă străduiți să fiți cei mai buni în domeniile voastre de interes, să munciți pentru asta, fiindcă atunci veți fi apreciați și respectați. Este singura rețetă de succes pe care pot să v-o recomand!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.