Iustin Cionca: „Curticiul, administrat de Bogdan Ban, este un oraș care se schimbă vizibil în bine, de la o lună la alta”

0
345

Liberalul Bogdan Ban muncește la Curtici ca un primar tânăr, cu multe inițiative și proiecte noi! Orașul Curtici s-a schimbat mult în bine, în ultimii ani, și este vorba și de aspectul localității, dar și de relația dintre administrație și cetățeni. În tot ce se face, se ține cont de opinia și nevoile oamenilor. Așa s-a născut proiectul șoselei de centură și așa se explică și viteza prin care parcul este reamenajat. Nu în ultimul rând, este o comu­nicare și o colaborare foarte bună a administrației PNL a orașului Curtici cu conducerea PNL a Consiliului Județean Arad, un parteneriat în cadrul proiectelor transfrontaliere. Este important de subliniat, aici:
Curticiul este singurul oraș-partener cu Consiliul Județean Arad în proiectul Interreg România-Ungaria, având ca obiectiv construirea unei centuri ocolitoare.
Curticiul de astăzi, administrat de Bogdan Ban, este un oraș care se schimbă vizibil în bine, de la o lună la alta. Un oraș care se înnoiește și găzduiește singura Zonă Liberă din vestul României, un oraș care are și o forță economică proprie, având ca epicentru comercial Combinatul Agroindustrial. Primarul Bogdan Ban a știut să adune în jurul său comunitatea, să creeze obiective atractive în oraș.
În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, am sprijinit în ultimii patru ani proiectele bune ale orașului Curtici, dintre care aș aminti: modernizarea pieței, extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată, modernizarea drumurilor Curtici-Sântana, Dorobanți-Macea și Șofronea-Zimandcuz, creând astfel o rețea de drumuri pentru un acces cât mai facil al
curticenilor înspre toate zonele din județ. Am contribuit la pavarea și asfaltarea trotuarelor, la reabilitarea străzilor, la finanțarea unei sărbători de suflet a curticenilor: „Floare din Câmpie”. Nu în ultimul rând, am ținut cont de viața spirituală a orașului, contribuind la reali­zarea picturii interioare a bisericii ortodoxe.
Candidez în echipă cu Bogdan Ban, eu ca preșe­dinte al Consiliului Județean Arad din partea Partidului Național Liberal, Bogdan ca primar al orașului Curtici. În
următorii patru ani vom continua să #construim_împreună, în această zonă din județ.
De departe, cea mai importantă investiție în
be­neficiul curticenilor, realizată din bani europeni, o reprezintă infrastructura de drumuri transfrontaliere, unde punctul de plecare este Curticiul. Se realizează, astfel, Centura Curticiului, pornind de la cartierul nou, de lângă calea ferată, traversând drumul județean ce duce spre Sântana și continuând apoi, tot ocolind orașul, până la intersecția cu drumul spre Macea. Scoatem,
astfel, o parte a traficului greu din Curtici.
Rețeaua de drumuri frontaliere continuă cu drumul Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor, Socodor-Nădab. Știu că sunt drumuri foarte așteptate, am muncit mult să putem deschide șantierele!
Realizăm astfel un culoar spre Chișineu-Criș, paralel cu drumul național spre Oradea.
Prin modernizarea drumurilor Macea-Dorobanți și, mai ales, Șofronea-Zimandcuz, deschidem alte rute de deplasare care să nu treacă prin Arad. În proiect este și drumul Zimandcuz-Horia-Vladimirescu, care ar însemna un al doilea inel de centură a municipiului Arad și oportunitatea ca din Curtici să se poată ajunge pe DN7 spre Lipova ocolind Aradul. Am depus acest proiect spre finanțare la Agenția de Dezvoltare Regio­nală.
Am realizat aceste investiții din respect față de arădenii din județ. Am modernizat 444 km de drumuri județene, în patru ani, ceea ce nu a mai făcut nimeni, niciodată, în istoria Aradului. Am muncit împreună cu primarii, cu consilierii locali și județeni, cu Biserica,
societatea civilă și mediul de afaceri, să facem din județul Arad un loc unde se vine, nu unul de unde se pleacă!
Și vom continua în următorii patru ani!
Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus
Publicitate SRL, cod mandatar 21200012. Tiraj 1730

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.