Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și candidat din partea Partidului Național Liberal pentru un nou mandat, la alegerile din data de 27 septembrie, explică marile investiții în rețeaua de gaz, de apă și canal, care se derulează începând cu anul viitor, în județul Arad!
„Proiectul meu pentru Arad își propune promovarea #AraduluiCompetent! Pentru asta, am adus, susținut și promovat oameni competenți în administrația județului, care au scris și gestionat proiecte de 250 de milioane de euro în ultimii doi ani . PNL a adus 17 tineri pe listele pentru Consiliul Județean. Consilierii județeni propuși de PNL Arad sunt foști primari, oameni de afaceri, medici, juriști, economiști, oameni de cultură. Cu această echipă și cu specialiștii din administrația locală, în ciclul de finanțare 2021-2027 depunem proiecte în
valoare de peste 300 de milioane de euro pentru dezvoltarea județului Arad, pentru modernizarea sănătății publice și a drumurilor județene. Începem lucrări în valoare de 457 milioane euro în rețeaua de apă-canal. Gestionăm proiecte de 97 milioane euro în sistemul de sănătate publică!”
Unul dintre cele mai importante și așteptate proiecte în județul Arad îl reprezintă extinderea rețelei de gaz în județ, cu cofinanțare de la Consiliul Județean, printr-un program național susținut de Guvernul PNL, cu finanțare de la Uniunea Europeană! Guvernul #PNL a lansat apelul de proiecte pentru programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale. Bugetul programului este de peste un miliard de euro, pe o perioadă de patru ani de zile. Localităţile cu documentaţiile tehnico-economice aprobate de autorităţile locale pot obţine finanţare pentru înfiinţarea distribuţiilor de gaz natural. Obiectivul nostru este ca gazul românesc să ajungă în casele arădenilor și mă bucur că există deja administrații liberale, primării de comune conduse de PNL în județul Arad, care au înțeles cât este de important să se miște rapid și au depus deja o parte din docu­mentațiile tehnice necesare.
În paralel cu extinderea rețelei de gaz, încurajată de Guvernul PNL, începem lucrări în valoare de 457 de mili­oane de euro în rețeaua de apă-canal din județul Arad, prin Programul Național de Infrastructură Mare.
Asta va însemna apă mai bună pentru arădeni,
confort mai mare!
Începem investiția de 457 milioane euro în extinderea rețelei de apă și canal din județul Arad, 80% din fonduri europene!

 • Extindem cu 461 km rețeaua de distribuție a apei potabile
 • Reabilităm 161 km rețea de apă potabilă în județ
 • 118 stații de pompare noi sau modernizate
 • 59 de stații de tratare apă noi sau modernizate
 • 72 complexe de înmagazinare reabilitate sau
  extinse
 • 219 km rețeaua de canalizare extinsă, 62 km
  reabilitată
 • 8 stații de epurare reabilitate sau extinse
  „Sunt unele dintre cele mai consistente proiecte din istoria modernă a Aradului! PNL Arad are curajul să le abordeze și să le realizeze, din fonduri europene, fără să stea cu mâna întinsă la București. Este însă important că avem un Guvern PNL care ne înțelege, ne susține și ne ajută acolo unde este nevoie! Asta înseamnă, din punctul meu de vedere, o guver­nare responsabilă, și la nivel național, și la nivel local!” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și candidat din partea Partidului Național Liberal pentru un nou mandat, la alegerile din data de 27 septembrie.
  Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 21200012. TIRAJ 1230

Recomandările redacției